Reteaua Corect

Pentagonul trimite arme extrem de puternice în România: pot interveni inclusiv în Israel

Scris de newsreporter in 08 noiembrie 2023 la 11:40, in Social. 276 vizualizari Intra in discutie Taguriarme, israel, pentagon, românia shortlinkhttp://crct.ro/nCaJ

Pentagonul își înarmează bazele de apărare antirachetă Aegis Ashore din România și Polonia, pentru a se asigura că arsenalul lor în creștere este în măsură să contracareze amenințările iraniene și rusești cu rachete balistice la adresa Europei... și posibil chiar amenințările la adresa Israelului, relatează Știripesurse.

O parte cheie a acestui proces implică un efort continuu de a produce, achiziționa și livra un număr mare de interceptoare Standard Missile-3 produse de Raytheon, din ce în ce mai capabile să urmărească amenințările cu mai multă precizie și să distrugă ținte cu rază mai lungă de acțiune. Sistemul SM-3 Block IIA, de exemplu, a demonstrat că poate intercepta ținte asemănătoare rachetelor ICBM în timp ce tranzitează din spațiu în zonele superioare ale atmosferei terestre și trec în faza finală. Testele au arătat că sistemul SM-3 Block IIA poate urmări și lovi rachete ICBM, așa încât înarmarea bazelor terestre de apărare antirachetă din Europa cu aceste interceptoare pare a fi o decizie logică și bine gândită, având în vedere capacitățile sistemului și mediul actual de amenințare.

Începând cu ani în urmă sub denumirea de European Phased Adaptive Array, un program menit să le ofere aliaților europeni un ansamblu de protecție mai mare față de rachetele iraniene din ce în ce mai precise și cu rază lungă de acțiune, amplasamentele de rachete terestre au evoluat până la punctul în care vor acoperi o arie mai largă de misiune. Amenințarea Iranului este în centrul atenției în acest moment, având în vedere războiul actual dintre Hamas și Forțele de Apărare Israeliene, știut fiind faptul că Iranul operează arme cu capacitatea de a atinge și ataca Israelul, precum și părți ale Europei, în funcție de arma folosită.

Pentagonul reacționează la amenințări

Ca răspuns, Pentagonul a adaptat tehnologii avansate de detectare radar și interceptoare de rachete pentru a proiecta o variantă terestră a sistemului de luptă Aegis, cu succes și cu o evoluție rapidă. Folosit în principal pe navele de război, Aegis este compus dintr-un sistem integrat de software, radar, control și comandă și control conceput pentru a identifica specificul amenințărilor, a stabili rapid traseele țintei și a lansa interceptorul necesar. Inserările tehnice în primul rând prin utilizarea de software avansat și actualizările la ceea ce Marina numește Baseline 10 Aegis au permis sistemului să îmbunătățească rapid și progresiv sensibilitatea radarului, urmărirea țintei și rețelele multidomeniu.

Bazându-se pe toate acestea, cele două locații Aegis Ashore din Polonia și România asigură apărarea și sunt în curs de a fi înarmate cu arme îmbunătățite. Aegis lansează de obicei Standard Missile -3 pentru apărarea împotriva rachetelor balistice de pe nave, totuși Marina a colaborat cu Raytheon pentru a proiecta o serie de noi variante de arme SM capabile de parametrii de performanță avansați. Bugetul Pentagonului pentru 2024 prevede 1,8 miliarde de dolari pentru Aegis, pentru a include un volum mare de cercetare și dezvoltare pentru actualizări și ajustări hardware și software. Această abordare s-a dovedit deja a fi extrem de eficientă, deoarece Marina și Raytheon au proiectat noua rachetă SM-3 Block IIA folosind în primul rând actualizări de software. Noile variante sunt mai mari, cu rază mai lungă de acțiune și funcționează cu sisteme de ghidare de precizie și tehnologie de căutare mult îmbunătățite. Ca parte a acestui progres, SM-3 Block IIA a arătat, de asemenea, că poate intercepta și distruge ținte precum rachetele ICBM, pe măsură ce se apropie de faza terminală chiar dincolo de atmosferă.

Există implicații pentru Aegis Ashore, deoarece Aegis a operat în ultimii ani în principal pentru a urmări și distruge rachetele balistice cu rază scurtă, medie și lungă și alte amenințări mai apropiate. Cu toate acestea, acum, Aegis dă dovadă de capacitatea de a distruge rachete ICBM, un aspect de o mare importanță tactică, având în vedere ecuația amenințării și circumstanțele globale actuale din Europa și din Orientul Mijlociu. Dacă Iranul obține cumva o rachetă ICBM, ar putea amenința Europa și chiar părți ale SUA cu arme nucleare intercontinentale și rachete balistice cu rază lungă de acțiune.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

Video pe Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.