Reteaua Corect
Lia Epure

Patriarhul Romaniei catre Paisie: „Ia-ti gandul de la Mitropolie!”

Scris de Lia Epure in 06 iulie 2012 la 18:43, in Social. 314 vizualizari 1 comentariu Tagurimitropolia banatului, Paisie, Patriarhul Daniel shortlinkhttp://crct.ro/nhKx

In Sfantul Sinod, reunit in zilele de 5 si 6 iulie 2012, una dintre problemele propuse a fost (este) „cazul Timisoara”. Mai exact, analizarea modului in care Paisie Lugojeanul, caci despre el este vorba, in numele Mitropoliei Banatului, a furat din banii angajatelor centrelor sociale.

Cum a furat? Am explicat deja, in mai multe randuri, faptul ca Paisie a dat ordin, unul asa, militaros, sa se stie (!), ca lunar, fiecare angajata din fiecare centru social pentru minori, (cinci la numar, pe aria judetului Timis) sa cedeze o treime din salarul din fondurile europene (proiect POSDRU) pentru… „binefacerile viitoare”.

Tehnica era de tip mafiot: „nu dai banii, pleci acasa, pierzi slujba!”. Se mai stie ca una dintre angajate, o amarata cu o grava problema motorie (o mana lipsa) a fost nevoita sa dea, lunar, „doar” 750 de lei, pentru a nu se face „discriminare pozitiva”. Scandalul s-a rostogolit pe toate posturile de televiziune, in presa locala, regionala si nationala, materialele au fost trimise catre Patriarhia Romaniei si Sfantului Sinod, iar Patriarhul, intelept, devotat locului (doar este banatean!) stie cu precizie gravitatea  „infruptarii din bani europeni”. Ieri, 5 iulie, Paisie a fost zdrobit de Patriarhul Daniel.

Patriarhul, cu vocea sa sonora, grava, profunda, a zis: „Ia-ti gandul de la Mitropolie!”. Lacomia lui Paisie, argeseanul prefacut, cu fata lui smeada si ochii jucausi, cum Ingerii nu-i au niciodata, pusese gandul pe Mitropolia Banatului. Deja le spusese naivilor de politicieni si multor oameni de afaceri, pe care i-a fermecat prin tehnici necunoscute lumii monahale, ca el este… alesul! A uitat, desigur, un proverb care spune: „Sa nu numeri niciodata ouale din fundul gainii!” El le-a numarat cam… prost!

Nu va putea sa fie mitropolit, nici in Banat, nici in alta parte, cineva care smulge painea de la gura copiilor angajatelor din centrele sociale. Nici cineva care face firma, alaturi de „ avocata personala”, pentru a vinde alcool in Piata Unirii din Timisoara, in numele credintei. Nici cineva care racneste, nu vorbeste cu preotii de mir, mai ales cu cei din Banat si Ardeal, pentru a-i umili pe intelesul lui de episcop-vicar. Nici cineva care da ordine preotilor Catedralei Mitropolitane sa-i pomeneasca numele, in fiecare duminica, desi este impotriva canoanelor! Nici cineva care este vicar, dar isi spune deja „episcop”, in vreme ce nu este! Gata, Paisie! Te duci de la Timisoara unde vei vedea cu ochii! Gata cu lacomia, cu dispretul, cu toate mizeriile diavolesti care nu au nimic de-a face cu preotia de ierarh! Paisie nu-l va uita niciodata pe Patriarhul Daniel, caruia Banatul ii multumeste!

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.