Reteaua Corect

Patriarhia Romana: Salariile preotilor, printre cele mai mici din tara

Scris de newsreporter in 13 februarie 2013 la 19:07, in Social. 186 vizualizari Intra in discutie Taguripatriarhia Romana, preoti, salarii shortlinkhttp://crct.ro/nitK

Personalul bisericesc clerical si neclerical se numara printre categoriile socio-profesionale din Romania cu cele mai mici salarii, se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane, venit ca replica la campania Asociatiei Secular-Umaniste din Romania (ASUR) referitoare la sprijinul financiar de la bugetul de stat pentru cultele religioase.

Sursa imagine: dcnews.ro

Patriarhia Romna considera ca ASUR duce o campanie “agresiva de dezinformare, printr-o serie de informatii eronate, cu scopul vadit de manipulare a opiniei publice”.

“Din cei 14.231 de preoti si diaconi ai Bisericii Ortodoxe Romane, peste 1.ooo sunt salarizati exclusiv din fondurile proprii ale unitatilor bisericesti iar aproximativ 1.500 din cei 17.000 de salarizati neclericali sunt platiti integral de Biserica.

Referitor la personalul monahal, precizam ca statul nu plateste integral salariile a 10.000 de calugari si calugarite. Din cei aproximativ 8.500, numai staretul/stareta si preotul slujitor din manastiri primesc contributie de la bugetul de stat la salariu, adica doar cateva sute de persoane”, se precizeaza in comunicatul Patriarhiei Romane.

In ceea ce priveste profesorii de religie, acestia au acelasi statut cu celelalte cadre didactice si sunt platiti de catre Ministerul Educatiei.

Patriarhia Romana subliniaza, in comunicat, rolul filantropic si educational al Bisericii in societatea romaneasca: “Un milion de saraci beneficiaza de institutiile filantropice ale Bisericii, iar banii necesari sustinerii celor 700 de institutii social-filantropice destinate tuturor categoriilor sociale defavorizate (55 milioane lei, in 2011) provin exclusiv din fonduri proprii si donatii ale credinciosilor”, se mai arata in comunicat.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.