Reteaua Corect

A patra zi cu peste 1.000 de morți în Brazilia

Scris de newsreporter in 27 Mai 2020 la 11:51, in Social. 321 vizualizari Intra in discutie Taguribrazilia, coronavirus, morti shortlinkhttp://crct.ro/nw9g

Brazilia a înregistrat 1.039 de morţi din cauza covid-19 - un bilanţ zilnic care depăşeşte pragul de 1.000 de decese a patra zi la rând de la accelerarea epidemiei săptămâna trecută -, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP potrivit news.ro, citat de Știripesurse.ro.

Cea mai mare ţară din America Latină - epicentrul pandemiei covid-19 - înregistrează de-acum 24.512 de morţi, potrivit datelor oficiale prezentate marţide Guvern.

Comunitatea ştiinţifică consideră însă aceste date sunt puternic subevaluate.

Timp de patru zile, până luni, Brazilia a fost ţara care a înregistrat cel mai mare bilanţ zilnic al morţilor din cauza covid-19 din lume - depăşind pentru prima oară la acest bilanţ Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume (aproape 100.000 de morţi).

Brazilia înregistrează 391.222 de contaminări confirmate cu noul coronavirus, la o populaţie de 210 milioane de locuitori.

Cele mai sinistrate două state braziliene sunt Sao Paulo şi Rio de Janeiro, unde seriviciile spitaliceşti de trerapie intensivă sunt foarte aproape de saturare, la fel ca mai multe state din nordul şi nord-estul ţării.

Sao Paulo înregistra marţi seara (ora locală) 6.423 de morţi şi peste 86.000 de contaminări, iar Rio, unde boala a accelerat puternic de o săptămână, se înregistrau 4.361 de morţi şi peste 40.000 de cazuri.

Aceste două state au decretat de la sfârşitul lui martie izolarea populaţiei, în pofida aprigei opoziţii a preşedintelui de extremă dreapta Jair Bolsonaro.

Însă această măsură nu este însoţită de vreo măsură coercitivă şi nu este suficientă în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus.

Ministerul brazilian al Sănătăţii a anunţat luni că îşi menţine recomandarea folosirii hidroxiclorochinei în tratarea covid-19, în pofida hotărârii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de a suspenda temporar teste clinice cu acest medicament, ca măsură de precauţie, din cauza ineficienţei şi riscurilor pe care le prezintă.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.