Reteaua Corect

Papa Francisc în România, a doua zi a vizitei

Scris de newsreporter in 01 iunie 2019 la 10:57, in Social. 415 vizualizari Intra in discutie Taguriiasi, Papa Francisc, românia, șumuleu-ciuc, vizita shortlinkhttp://crct.ro/nuw8

Papa Francisc oficiază, sâmbătă, Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, în cea de-a doua zi a vizitei sale în România. Ulterior, Suveranul Pontif va ajunge la Iaşi, unde va vizita Catedrala romano-catolică şi va avea întâlniri, la Palatul Culturii, cu tinerii şi familiile, scrie Mediafax.

Citiți aici live-text cu vizita Papei în România

UPDATE ora 10.50 Papa Francisc a primit cea mai înaltă distincţie a judeţului Mureş, Fibula de la Suseni

 

Papa Francisc a primit, sâmbătă, Fibula de la Suseni, cea mai înaltă distincţie a judeţului Mureş, după ce a aterizat pe Aeroportul Transilvania, din Târgu Mureş, în a doua zi a vizitei apostolice în România.

Sanctitatea Sa Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş la ora 8.20 şi a fost întâmpinat la scara avionului de prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa. Acesta i-a oferit cea mai înaltă distincţie a judeţului, Fibula de la Suseni.

 

„Am avut onoarea şi plăcerea de a-l primi în această dimineaţă (sâmbătă – n.r.) în judeţul Mureş pe Sfântul Părinte Papa Francisc, iar această vizită este un eveniment unic, deosebit pentru toţi mureşenii. I-am urat Sanctităţii Sale bun venit şi, ca un semn de apreciere a personalităţii domniei sale, i-am oferit cea mai importantă distincţie a judeţului Mureş, Fibula de la Suseni. L-am rugat să-i binecuvânteze pe români şi pe mureşeni cu dragostea pe care le-o poartă. Sfântul Părinte mi-a spus că îi face plăcere să fie pentru câteva clipe în judeţul Mureş”,, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa.

Anterior aterizării aeronavei în care s-a aflat Sfântul Părinte, a ajuns la aeroportul din Târgu Mureş şi primul ministru al României, Viorica Dăncilă, însoţită de o parte din membrii Guvernului, care vor participa la evenimentul de la Şumuleu Ciuc.

UPDATE ora 10.20 Meteorologii au restrâns codul portocaliu de vijelii la 4 judeţe din Moldova, printre care şi Iaşi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, sâmbătă, avertizarea cod portocaliu de ploi torenţiale, restrângând numărul judeţelor la patru, respectiv Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, judeţ în care va ajunge şi Papa Francisc în a doua parte a zilei.

Meteorologii avertizează că până duminică dimineaţă, la ora 06.00, atunci când expiră codul portocaliu de ploi torenţiale, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, va ploua torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 40-50 l/mp şi izolat 60-70 l/mp.

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină de medii şi mari dimensiuni.

În paralel, este în vigoare şi o avertizare meteorologică cod galben de vijelii. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorolgie, în nord-vestul şi estul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului, vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Până marţi dimineaţă, este în vigoare şi o informare meteorologică ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantităţi de apă însemnate. Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp.

UPDATE ora 10.00 Peste 40.000 de pelerini îl aşteaptă în ploaie sâmbătă pe Papa Francisc la Şumuleu Ciuc

Aproximativ 40.000 de pelerini sunt prezenţi, sâmbătă, la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale Papa Francisc de la Şumuleu Ciuc, anunţă Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”.

Potrivit informaţiilor de la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România în ultimele trei zile au declarat că vor participa la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc.

Deşi plouă, oamenii şi-au scos umbrelele şi au început să îşi ocupe locurile. Unii dintre ei, veniţi de la sute de kilometri depărtare, sunt îmbrăcaţi în costume populare.

UPDATE ora 09.10 Cod portocaliu de ploi torenţiale în Harghita, în timpul vizitei Papei Francisc

Este cod portocaliu de ploi torenţiale, sâmbătă, în judeţul Harghita, unde este aşteptat să ajungă Papa Francisc, în cea de-a doua zi a vizitei apostolice în România.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, cod portocaliu de averse torenaţiale pentru mai multe localităţi din judeţul Harghita.

Se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula în jur de 35 l/mp.

Avertizarea este valabilă până la ora 10.00 şi în judeţele Neamţ şi Iaşi.

Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie la Sanctuarul Marian din Şumuleu Ciuc, în jurul orei 13.00.

UPDATE ora 09.00 Mii de oameni s-au strâns deja la Şumuleu Ciuc, în aşteptarea Papei

Mii de oameni s-au strâns, sâmbătă dimineaţa, la Şumuleu Ciuc, în aşteptarea Papei, care va oficia de la ora 11.00 Sfânta Liturghie. Deşi plouă în zonă, oamenii şi-au deschis umbrelele şi aşteaptă la Sanctuarul Marian sosirea Suveranului Pontif.

 

Mii de oameni s-au strâns, sâmbătă dimineaţa, la Sanctuarul Marian din Şumuleu Ciuc, în aşteptarea Papei Francisc. Deşi plouă, oamenii şi-au scos umbrelele şi au început să îşi ocupe locurile. Unii dintre ei, veniţi de la sute de kilometri depărtare, sunt îmbrăcaţi în costume populare.

UPDATE ora 08.46 ANM: Cod PORTOCALIU de vreme rea la Iaşi, cu câteva ore înainte de vizita Papei Francisc

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare Cod portocaliu pentru mai multe localităţi din judeţele Neamţ şi Iaşi, valabil până la ora 10.00. Sunt anunţate averse şi căderi de grindină, cu doar câteva ore înainte de vizita Suveranului Pontif în capitala Moldovei.

Potrivit avertizării emise de ANM, care este în vigoare până la ora 10.00, se vor semnala averse care vor cumula 35-45 l/mp şi grindină de mici dimensiuni.

Sunt vizate mai multe localităţi din judeţul Neamţ: Piatra-Neamţ, Roman, Săbăoani, Roznov, Borleşti, Bicaz, Tămăşeni, Piatra Şoimului, Cordun, Horia, Doljeşti, Săvineşti, Dumbrava Roşie, Zăneşti, Podoleni, Rediu, Pângăraţi, Trifeşti, Ion Creangă, Girov, Sagna, Români, Icuşeşti, Bârgăuani, Cândeşti, Mărgineni, Bahna, Secuieni, Tarcău, Costişa, Tazlău, Oniceni, Alexandru cel Bun, Valea Ursului, Dulceşti, Bozieni, Taşca, Moldoveni, Stăniţa, Dochia, Făurei, Gâdinţi, Ruginoasa, Pânceşti, Bira, Poienari.

În judeţul Iaşi sunt vizate de avertizare localităţile: Tomeşti, Ciurea, Răducăneni, Ţibăneşti, Miroslava, Ţibana, Voineşti, Costuleni, Dagâţa, Ciorteşti, Comarna, Mironeasa, Mogoşeşti, Schitu Duca, Scânteia, Prisăcani, Tansa, Cozmeşti, Bârnova, Grajduri, Şcheia, Gorban, Dolheşti, Ţuţora, Moşna, Ipatele, Mădârjac, Draguşeni.

UPDATE ora 08.45 Preşedintele Ungariei, la slujba oficiată de Papa Francisc la Şumuleu Ciuc

Preşedintele Ungariei, Ader Janos, este aşteptat să fie prezent, sâmbătă, la slujba de Liturghie care va fi oficiată de Papa Francisc la Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc, judeţul Harghita, unde sunt aşteptaţi peste 500.000 de pelerini, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preotul romano-catolic Veres Stelian, membru în comitetul de organizare a vizitei Suveranului Pontif la Şumuleu Ciuc, a declarat corespondentului MEDIAFAX Ader Janos, preşedintele Ungariei, a confirmat că va fi prezent la slujba oficiată de Papa Francisc.

„Aşteptăm pelerinii înregistraţi oficial, la care se adaugă alţii fără bilet care pot intra în zona în care se va oficia Sfânta Liturghie. Slujba va putea fi urmărită şi pe ecrane uriaşe amplasate în sectoarele în care vor intra pelerinii. La slujbă va asista şi preşedintele Ungariei, Ader Janos, care a confirmat prezenţa la Şumuleu Ciuc. De asemenea, a fost amplasată în zonă şi o poartă secuiască din lemn în amintirea vizitei Papei Francisc”, a spus Veres.

Suveranul Pontif va oferi Sanctuarului Marian un trandafir din aur, iar Icoana Fecioarei Maria, o icoană făcătoare de minuni, înaltă de peste 2 metri, veche de peste 500 de ani, va fi scoasă din biserică franciscană pentru prima dată după al Doilea Război Mondial.

UPDATE ora 08.25 Aeronava în care se află Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul din Tîrgu Mureş

Avionul în care se află Papa Francisc a aterizat, sâmbătă, în a doua zi a vizitei sale în România, pe Aeroportul din Tîrgu Mureş, Suveranul Pontif fiind întâmpinat de prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa.

Papa Francisc a ajuns sâmbătă dimineaţa pe Aeroportul din Tîrgu Mureş, de unde va pleca spre Şumuleu Ciuc.

La Aeroportul din Tîrgu Mureş a fost întâmpinat de prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa.

Programul Suveranului Pontif a fost modificat, din cauza condiţiilor meteo, astfel că aeronava care îl va transporta pe Papa Francisc va ateriza la Târgu Mureş, în loc de Bacău, aşa cum era programat pentru a doua zi a vizitei sale în România.

Schimbarea traseului nu afectează programul iniţial al Papei Francisc care va ajunge la Şumuleu Ciuc şi Iaşi, la orele anunţate.

Astfel, succesiv, Papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc, unde celebrează, începând de la ora 11.00, Sfânta Liturghie cu pelerinii prezenţi şi ţine omilia celebrării euharistice. La Sfânta Liturghie de la Sanctuarul de la Şumuleu Ciuc participă şi premierul Viorica Dăncilă.

Apoi, în jurul orei 17.00, Papa Francisc va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iaşi.

La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în faţa Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii şi familiile, cărora le va adresa cel de-al şaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, şi premierul.

În cursul serii, Papa Francisc se va întoarce cu avionul la Bucureşti.

Suveranul Pontif oficiază, sâmbătă, Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc

Sfânta Liturghie la sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc ocupă prima parte a zilei de sâmbătă, 1 iunie, din agenda călătoriei apostolice în România, urmând ca, în partea a doua a zilei, papa să viziteze dieceza de Iaşi pentru o întâlnire cu tinerii şi familiile.

Programul Suveranului Pontif a fost modificat, din cauza condiţiilor meteo, astfel că aeronava care îl va transporta pe Papa Francisc va ateriza la Târgu Mureş, în loc de Bacău, aşa cum era programat pentru a doua zi a vizitei sale în România.

Schimbarea traseului nu afectează programul iniţial al Papei Francisc care va ajunge la Şumuleu Ciuc şi Iaşi, la orele anunţate.

Astfel, succesiv, Papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc, unde celebrează, începând de la ora 11.00, Sfânta Liturghie cu pelerinii prezenţi şi ţine omilia celebrării euharistice. La Sfânta Liturghie de la Sanctuarul de la Şumuleu Ciuc participă şi premierul Viorica Dăncilă.

Apoi, în jurul orei 17.00, Papa Francisc va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iaşi.

La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în faţa Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii şi familiile, cărora le va adresa cel de-al şaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, şi premierul.

În cursul serii, Papa Francisc se va întoarce cu avionul la Bucureşti.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.