Reteaua Corect

Opere ale lui Galileo, Isaac Newton și Goya, furate din Londra, descoperite în Neamț

Scris de newsreporter in 18 septembrie 2020 la 10:39, in Social. 477 vizualizari Intra in discutie Tagurigalileo, Goya, Isaac Newton, Londra, neamt shortlinkhttp://crct.ro/nwGm

Opere din secolul al XVII-lea ale lui Galileo și ale lui Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya, cu o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline, furate din Londra în 2017, au fost descoperite de polițiști în județul Neamț, după doi ani de anchete, anunță Poliția Română, potrivit Hotnews.ro.

Conform sursei citate, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română și procurorii DIICOT au făcut o percheziție domiciliară în județul Neamț, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Marea Britanie. Au fost descoperite mai multe obiecte de patrimoniu, respectiv cărți și manuscrise vechi, despre care există indicii că ar fi fost sustrase din Marea Britanie, în perioada 2017 - 2019.
Bunurile de patrimoniu fuseseră sustrase în ianuarie 2017, în Feltham, Londra. Cărțile, care includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo și ale lui Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya au o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline, precizează Poliția Română.
Persoanele suspectate de furturi sunt arestate preventiv în Anglia.
Ancheta a fost derulată în cadrul unei echipe comune constituite între autoritățile judiciare din România, Anglia și Italia, iar ancheta s-a desfășurat sub egida Eurojust, cu sprijinul Europol.

IGPR reamintește că în acest caz în 25 iunie 2019 au avut loc 28 de percheziții în România, în cadrul unei acțiuni ce avut loc simultan și în Anglia și Italia, pentru destructurarea unei grupări infracționale. Perchezițiile de atunci au avut loc în județele Iași, Neamț, Suceava, Brașov, Bihor și în București. Membrii grupării erau suspectați de furturi din firme și depozite, în special în Anglia (14 fapte comise), dar și în alte state din UE.
Polițiștii au pus în executare 12 mandate de aducere, mai multe persoane fiind audiate. Au fost descoperite atunci mai multe bunuri și înscrisuri cu valoare probantă în cauză, fiind instituite și măsuri asigurătorii. Au fost reținute 4 persoane, iar față de alte 3 au fost puse în executare mandatele europene de arestare emise pe numele lor. În cadrul echipei comune de anchetă, au fost desfășurate activități inclusiv pe teritoriul Angliei și Italiei. Echipa comună de anchetă a fost constituită la nivelul Eurojust în anul 2017, de autoritățile judiciare române și britanice, iar ulterior a aderat și Italia, de la data respectivă fiind făcute mai multe activități de investigare și cercetare penală și cooperare polițienească internațională, conform IGPR.

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.