Reteaua Corect
Cozmin Gusa

Omul Zilei, Liviu Alexa. Jurnalistul ce provoacă scandalul anului

Scris de Cozmin Gusa in 28 noiembrie 2023 la 10:25, in Social. 556 vizualizari Intra in discutie Taguridigi, liviu alexa, omul zilei, scandal shortlinkhttp://crct.ro/nCgL

De câteva zile, jurnalistul clujean Liviu Alexa reține atenția massmedia, dar și pe cea a autorităților statului, cu o anchetă ce a pornit de la achiziția rețelei de telefonie Telekom de către compania media deținătoare a televiziunilor Prima, a site-ului de știri News.ro, Profit.ro și a multor altele. Liviu Alexa consideră că operațiunea este ilegală și periculoasă, fiind implicații, iar capitalul financiar are origini suspecte. În plus, în spatele acestora, stă colosul Digi și șeful său, miliardarul fără chip, pe numele tău Zoltan Teszari, un român de origine maghiară, fost judokan, deci are legătură cu domeniul pe care îl coordonez și eu, și ăsta e motivul pentru care și eu știu foarte multe despre acest scandal și îl acompaniez cu plăcere în demersurile sale și-l susțin pe Liviu Alexa, care trebuie apreciat pentru curaj și profesionalism, cunoașteți speculațiile vechi, în cazul Digi vorbim despre protecția cvasi-totală a acestui colos, repet, din partea unor servicii secrete românești și străine, iar acest lucru este un motiv suficient pentru ca să-l declarăm astăzi „Omul Zilei”.

Aseară, Alexa a publicat un nou episod al anchetei, preluată pe mai multe site-uri de știri, iar în acest spațiu al rubricii „Omul Zilei” fac doar un inventar succint al personajelor și al faptelor implicate. Pe Solid News găsiți știrea sub titlul „Bomba lui Alexa despre Grupul de la Cluj și banii murdari! Miliardarul Teszari combinat cu oamenii lui Coldea și bani rusești în tranzacții.”, sursa inițială a știrii este ziardecluj.ro. Așadar, faptele implicate de anchetă sunt de toate felurile, de la peste 600 de milioane de euro luate de către patronul Digi de la un prieten al premierului Ungariei, de unde implicații posibile și cu capitalul rusesc, milioane folosite pentru achiziția Telekom România, întâlnim legături oameni sau interpuși ai Rusiei, dăm și peste Grupul de la Cluj și influențarea deciziilor guvernărilor, mai ales cea a lui Dacian Cioloș, apare în acest scandal și o bunicuță de peste 80 de ani care coordonează, dacă este să credem ceea ce spun datele, companiile care dirijează zecile de milioane din fotbal, drepturi de televiziune; mai avem în acest scandal asocieri și tranzacții ciudate, livrate acum spre analiză și anchetare de către Consiliul Concurenței, respectiv de către CSAT. Acesta este rezumatul scandalului, cu concluziile pe care vă invit să le citiți pe site-urile amintite care au publicat; în plus găsiți și pe Realitatea.net și pe ziuanews.ro și pe comisarul.ro și în multe alte locuri, pentru că scandalul se va extinde.

Lista personajelor ce apar în anchetă este una tare de tot, lungă, ba chiar înfricoșătoare prin implicații. Îi găsiți aici pe membrii celebrului Grup de la Cluj, Florian Coldea, Vasile Dîncu, Ioan Rus, Ovidiu Turcu, apoi pe proprietarii și deținătorii televiziunii Prima și a multor altor entități media, dar și a drepturilor de televizare a fotbalului românesc, numiții Adrian Tomșa și respectiv Orlando Nicoară. Este implicat proprietarul Digi, miliardarul fără chip Zoltan Teszari. Apare un misterios Vasile Iuga, prezentat ca ideolog și coordonator al guvernărilor Statului Paralel din România, așa cum a fost cea a lui Cioloș, un tip prezent în conducerea afacerilor rusești din România, de la ALRO Slatina în special. Apar miliardari ruși, oameni apropiați de Putin, apoi un tip pe numele său Ovidiu Ghiman, un fel de șef pe la Telekom România, familia Schelean, ce patronează Favorit TV, șeful Biroului Român de Audit Transmedia, vă dați seama până unde ajunge caracatița, pe numele său Dragoș Stanca, un tip pe care Sorin Ovidiu Vântul îl folosea, dar cu care „ștergea și pe jos” pe vremuri; celebrul Dan Pazara, un tip care a  condus Agenția de Valorificare a Proprietăților statului pe vremuri și de vreo 20 de ani este în conducerea OMV, deci avem și filiera OMV, unde apare și soția acestui Dan Pazara, asociată cu Orlando Nicoară, unul din șefii de la Prima, într-o agenție de știri care a fost sponsorizată și fondată cu banii de la OMV. Multe alte personaje celebre, dar cu roluri precise, apar în acest scandal: Laura Codruța Kovesi, George Maior, Răzvan Burleanu de la FRF, până și Ilie Dumitrescu și pariurile sportive, mulți, mulții alții.

Liviu Alexa promite prezentarea în continuare a noi detalii, a noi personaje și implicații. O va face inclusiv azi, de la orele 18:00, în emisiunea Ancăi Alexandrescu de la Realitatea Plus. Vă spun în concluzie că el cere în mod expres lămuriri din partea miliardarului Zoltan Teszari despre implicarea în tranzacții, dar și despre sursa exactă a banilor, spre a le anexa, aceste documente, cererilor de anchetă și decizie din partea Consiliului Concurentei și a CSAT. Vă vom ține la curent, prieteni, la Gold FM și bravo lui Liviu Alexa, „Omul Zilei” de astăzi.

(transcrierea rubricii „Omul Zilei” din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)


Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.