Reteaua Corect

OMM: Distanța în timp între diferitele valuri de căldura va fi tot mai mică

Scris de newsreporter in 20 iulie 2022 la 11:04, in Social. 243 vizualizari Intra in discutie Tagurieuropa, omm, timp, valuri de caldura shortlinkhttp://crct.ro/nzTv

Intervalul dintre perioadele lungi caniculare va deveni tot mai scurt, iar valurile de căldură severe precum cel care a cuprins Europa acum vor deveni ceva normal, avertizează Organizația Mondială a Meteorologiei (OMM), potrivit HotNews.

Pe 14 iulie au fost +47 C în Portugalia și +46 C în Spania, iar pe 20 iulie au fost +40,3 C la Coningsby RAF Base și tot +40,3 C la Waddington, în Marea Britanie. Tot marți au fost +40,7 C la Meaulte (Franța) și +39,5 C la Duisburg (Germania) și Maastricht (Olanda).

Incendiile de pădure din zona viticolă Gironde, în sud-vestul Franței, au fost cele mai grave din ultimii 30 de ani și 20.000 de hectare au fost afectate de flăcări.

Valurile de căldură sunt legate de faptul că planeta s-a încălzit mult, din cauza activității umane, iar impactul se va simți tot mai serios în următoarele decenii, fiindcă oamenii au pompat atât de mult dioxid de carbon în atmosferă, spune OMM.

Organizația prognozează că intervalul dintre diversele valuri de căldură va fi tot mai scurt: anul acesta am avut un prim val în iunie, cel de acum va ține în total aproximativ două săptămâni și este foarte posibil ca până la finalul verii să se facă simțită o altă perioadă lungă de căldură extremă. Astfel de ani pot deveni ceva normal.

„Din cauza încălzirii globale sunt doborâte recorduri naționale de căldură, dar și unele regionale. În viitor, aceste valuri de căldură vor fi ceva normal și vom vedea tot mai des temperaturi extreme”, spune Petteri Taalas, secretar general al OMM.

„Trendul negativ va continua cel puțin până în 2060, indiferent dacă vom avea sau nu succes cu măsurile de combatere a încălzirii climei”, mai spune el.

El spune că deja este o criză a produselor agricole din cauza războiului, iar seceta și valurile de căldură vor face criza și mai gravă.

Surse: UN News, Voice of America

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.