Reteaua Corect

OFICIAL | Efectul redeschiderii şcolilor asupra pandemiei

Scris de newsreporter in 24 februarie 2021 la 12:31, in Social. 284 vizualizari Intra in discutie Taguricazuri, efect, pandemie, redeschidere scoli shortlinkhttp://crct.ro/nxrc

Institutul Naţional de Sănătate Publică a realizat o analiză privind evoluţia evidemiei de coronavirus în România. Analiza arată o tendință de creștere a ratei de incidență la nivel național în ultimele două săptămâni. În majoritatea județelor si in Municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100 cazuri/100.000 locuitori. Majoritatea cazurilor sunt în zone urbane, iar în ultima perioadă se observă o uşoară creștere a ratei de pozitivitate a testelor, relatează Știripesurse.

Evoluție cazuri confirmate

Potrivit raportului oficial, începând cu data de 25 septembrie 2020 s-a înregistrat o accelerare a ratei de creștere, aceasta devenind mult mai accentuată in perioada 5 octombrie – 19 noiembrie, urmată de perioadă de scădere până la data de 30 decembrie 2020. Scăderile accentuate din jurul zilei naționale a României si sărbătorilor de iarna au fost generate de o adresabilitate scăzută la testare a persoanelor cu simptome minore (preferând sa petreacă aceste minivacanțe acasă si sa se testeze după terminarea lor). Aceste scăderi au fost ajustate in perioadele imediat următoare, observându-se 7-10 zile de creștere după fiecare minivacanța. Tendința a continuat scăderea in perioada 11 – 22 ianuarie. In ultimele 7 zile evoluția s-a înscris într-un trend ascendent ajungând la o medie de 2.640 cazuri/zi (valoare echivalenta cu cea înregistrata în 20 ianuarie 2021).

content-image

Începând cu data de 1 ianuarie 2021 evoluția zilnica a mediei cazurilor confirmate a fost oscilanta, alternând perioadele de creștere cu unele de scădere.

content-image

Evoluția numărului de decese nu urmează același trend ascendent observat la cazurile confirmate.

content-image

Se observă că ratele de incidenta săptămânală au crescut majoritar in grupa de vârsta 0-19 de ani si in grupa de vârsta 20-39 de ani. In grupele de vârsta de peste 40 de ani s-au înregistrat scăderi ale ratei de incidenta.

content-image

La o analiza mai fina a grupelor de vârsta se observa ca s-au înregistrat creșteri in toate grupele sub 19 ani (0-4 ani, 5-9 ani, 10-14 ani si 15-19 ani) iar in cadrul grupei de vârsta 20-39 de ani doar in subgrupele 30-34 ani si 35- 39 ani.

Urmărind evoluția ratelor de incidenta din grupele de vârsta 0-4 ani, 5-9 ani, 10-14 ani si 15-19 ani se observa ca acestea au o creștere mai accelerata decât cursul general al epidemiei.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.