Reteaua Corect
Adina Anghelescu

Șobolanii din Justiție sunt #rezistenți. Cine și când o să înceapă deratizarea?

Scris de Adina Anghelescu in 11 iunie 2021 la 10:41, in Social. 753 vizualizari Intra in discutie Taguri#rezist, ccr, cjue, justitie shortlinkhttp://crct.ro/nxXQ

Observ, cu regret și maximă lehamite, că haștagiștii ăștia, care au pus mâna pe Justiție și vor să o transforme după chipul și asemănarea lor, forțează peste limita admisă principiile Statutului de Drept. Îl auzeam deunăzi pe ministrul lor, Stelică Ion, cum făcea el trimitere, din prepuțul gândirii, la decizia absolut trăsnită (ca să nu zic tâmpită!) a Curții de Apel Pitești care a desființat, cu de la sine putere, Secția de Investigare a Magistraților. Știți povestea, nu o mai reiau. Evident că o asemenea decizie nu stă în picioare, dovadă că CCR a și tras un pumn în plex celor care vor să ne inoculeze ideea că CJUE însăși ar fi dat acest verdict.

Una peste alta, lucrurile sunt simple. Adevărul e altul. În esență, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a reiterat că Decizia 2006/928 este obligatorie și că revine autorităților române competente să analizeze dacă înființarea SIIJ a fost justificată sau nu. Iar CCR, mai demult, a dat verdictul și pe asta. A decis că a fost constituțională și înființarea Secției și operaționalizarea ei. Ceea ce a făcut Curtea de Apel Pitești, în opinia mea, este de cercetare disciplinară. Inspecția Judiciară ar trebui să se sesizeze imediat pentru că instanța de la Pitești avea de judecat o contestație la tergiversarea procesului, nu avea treabă să decidă asupra competenței SIIJ.

Dar, cum în țara asta Dreptul a fost pasat cu Stângul – ca o minge de maidan, printre picioarele partenerilor de Coaliție, la echipa Reziștilor și ei o driblează acuma cum vor -, iată cu ce avem azi de-a face: o instanță care, în loc să aplice legea, o “abrogă” ca și cum ar fi Parlament, un ministru care apelează public, subliminal, și la alte instanțe ca să ia drept exemplu de urmat de la Curtea de Apel Pitești. Adică, acolo unde (scriau colegii din presă) chiar asociația maestrului maeștrilor haștagiști din Justiție, Bogdan Pîrlog ar fi fost la baza sesizării trimise de această instanță la CCR pe motiv că dispozițiile din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară cuprinse la art. 88 indice 1 – indice 9 referitoare la organizarea și funcționarea SIIJ ar încălca tratatul UE și recomandările MCV. Deci, momeala “Rezistenților” în balta de la Pitești a prins!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.