Reteaua Corect

O retea publica WiFi activa in interiorul Tribunalului Bucuresti a fost denumita 'muiepsd'

Scris de newsreporter in 15 Mai 2019 la 09:00, in Social. 72 vizualizari Intra in discutie Taguriinstanta, muiepsd, retea, tribunalul bucuresti, wifi shortlinkhttp://crct.ro/nuqN

Probabil niste angajati ai instantei – cetateni din zona #rezist – au simtit nevoia sa se exprime progresist, botezand o retea WiFi care activeaza pe zona interioara a Tribunalului Bucuresti cu "muiepsd" , scrie Luju.ro.

Un grup numeros de justitiabili si avocati au descoperit faptul marti, 14 mai 2019, in jurul orelor pranzului, in sala nr. 243 de la etajul 2 al Tribunalului Bucuresti, sala in care s-a judecat procesul fostului vicepremier Sevil Shhaideh. Este foarte posibil ca obscenitatea sa vina din parte unui IT-ist angajat la Tribunalul Bucuresti, si putem crede ca "opera" sa a fost imbratisata de multi dintre angajatii instantei. Sustinem aceasta intrucat apare ca inexplicabil de ce factorii de raspundere din Tribunalul Bucuresti sau chiar angajatii carora le apare pe telefon reteaua publica a instantei nu au luat pozitie impotriva acestui act extremist care afecteaza increderea in actul de Justitie.

 

Avocat Flavia Teodosiu: "Cum as putea eu sa apar un demnitar PSD intr-o instanta a careia retea publica de internet este un slogan anti-PSD?"

 

In grupul de justitiabili si avocati care au conservat probele referitoare la ofensatoarea denumire a retelei WiFi care activa in interiorul Tribunalului Bucuresti s-a aflat si avocata Flavia Teodosiu, aparatoarea lui Sevil Shhaideh, care ne-a oferit punctul sau de vedere"Voi sesiza CSM si Inspectia Judiciara in legatura cu acest incident. Este inadmisibil. Cum as putea eu sa apar un demnitar PSD intr-o instanta in care o retea publica de internet afiseaza un slogan anti-PSD? Orice persoana are dreptul la o instanta impartiala si independenta, astfel cum prevede articolului 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului".

 

Pe langa acest aspect care poate ridica serioase dubii in cadrul unui proces cu privire la impartialitatea instantei, legea le interzice judecatorilor, grefierilor si personalului auxiliar al instantelor sa desfasoare activitati cu caracter politic, sub auspiciul unor sanctiuni disciplinare.

 

Este bine cunoscut faptul ca in randul judecatorilor si procurorilor de pe raza Tribunalului Bucuresti se regasesc persoane care au facut politica in strada, pe scarile Palatului de Justitie din Capitala, protestand fata de modificarile aduse de PSD-ALDE Legilor Justitiei. Iesirea lor in strada a fost inca de atunci sesizata ca fiind un act ce aduce atingere principiului separatiei puterilor in stat, dar si articolulului 124 alin. (3) din Constitutia Romaniei potrivit caruia judecatorii se supun legii: "Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii".

 

Pe langa aceasta, in februarie 2019, astfel cum ne amintim, Tribunalul Bucuresti a intrat in greva generala, declarata, in semn de protest fata de OUG 7/2019, cerand abrogarea acesteia (Click aici pentru a citi).

 

In aceste conditii, dupa toate aceste evenimente care au avut in prim-plan Tribunalul Bucuresti, apreciem ca aparitia unei retele de internet "muiepsd" care este activa pe zona interioara a instantei vine sa intreageasca tabloul general care poate arata ca Tribunalul Bucuresti s-a pozitionat de partea Opozitiei politice si deci contra coalitiei de guvernare, in conditiile in care magistratilor le este interzis sa desfasoare activitati politice

 

Precizam ca in urma semnalarii de catre justitiabilii prezenti in Tribunalul Bucuresti a problemei legate de reteaua publica de WiFi activa pe zona de interior a instantei, Lumea Justitiei a cerut lamuriri conducerii Tribunalului Bucuresti despre acest incident, urmand sa publicam reactia instantei imediat ce ne va fi comunicata.

 

Iata ce aparea marti pe telefoanele avocatilor si justitiabililor prezenti in Tribunalului Bucuresti:

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.