Reteaua Corect

O rețea a traficului cu morți

Fenomenal! Aflăm de la un cititor din Londra, informație care s-a confirmat, că nu există doar trafic de ființe umane, trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de etc. ci și – cruciți-vă – trafic cu morți. O afacere care prosperă. Oameni îmbogățiți de pe urma cadavrelor unor români decedați în Marea Britanie și care trebuie transportate în țară.

Este aparent o operațiune cât se poate de normală, întrucât cei mai mulți dintre românii plecați peste hotare își doresc ca rămășițele lor să fie îngropate în țara natală. Numai că totul trebuie făcut cu acte în regulă. Între altele, din motive elementare de securitate sanitară. Când colo, aflăm că se face un soi de contrabandă cu români morți. Ocolindu-se formalitățile legale. Cu certitudine, cu complicitatea unor funcționari români. Dar probabil și cu complicitatea unor funcționari britanici.

Și ce mai aflăm? Că vârfurile acestei rețele care funcționează în Marea Britanie sunt personaje care au lucrat în Ministerul de Externe, deci personaje care ar fi avut obligația, mai mult decât ceilalți români, să cunoască și să aplice legile. Și care cu certitudine au conexiuni în țară la înalt nivel. Asta în caz că nu sunt cumva acoperiți.

Iată integral cum sună informațiile pe care le-am primit:

„Doamna Gabriela RUȘ era angajată de MAE, împreună cu soțul. Nu cu mult timp în urmă, li s-au desfăcut ambilor contractele de muncă. În urma unor anomalii de care au fost responsabili împreună, ei au fost trimiși acasă de la Consulatul din Londra.

 Ce s-a întâmplat? Prin relația pe care cei doi soți au cultivat-o în timpul petrecut la Londra, ei au căpătat acces “la prima mână” la familiile îndurerate ale românilor decedați în Marea Britanie, care contactează Consulatul din Londra. Iată cum se procedează:

1. Informația e dată (ca în cazul unui dispecer) câtorva firme din România care vin și preiau corpurile neînsuflețite, contra unui comision consistent.

2. Cel mai grav este că nu sunt făcute toate actele necesare și se scurtează  ca timp și cheltuială costurile repatrierii.

3. Se creează o competiție neloială deoarece românii, pe calea aerului, nu pot trimite decât cu următoarele acte care permit obținerea Pașaportului Mortual:

A - Certificat de Deces - Apostilat.

B - Certificat Out of England.

C - CERTIFICAT FREE FROM INFECTION.

D - Certificat de Îmbălsămare.

E - Declarație de la Pompe Funebre.

F - PAȘAPORT MORTUAL.

 

4. DAR... Deoarece nu există control la ieșirea din Marea Britanie și nici pe parcurs până la destinație, călătoresc doar cu :

A-ul - Certificat de Deces - Apostilat

Și câteodată cu B-ul - Certificatul Out of England.

5. Expun foartă multă lume, neavând C-ul la infecție, dar și încalcă toate regulile fără D, E, F, conform regulilor internaționale de repatriere.”

 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.