Reteaua Corect

O nouă televiziune cu profil generalist va fi lansată în România

Scris de newsreporter in 07 iunie 2019 la 09:43, in Social. 354 vizualizari Intra in discutie Taguriadrian sarbu, cna, licenta, marius tuca, smart tv, televiziune shortlinkhttp://crct.ro/nuxU

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, în unanimitate, să acorde o licenţă audiovizuală televiziunii cu profil generalist Smart TV/ Smart TV HD București, care îi are ca inițiatori pe Adrian Sârbu și Marius Tucă, scrie Mediafax.

“Inițiativa pornește de la o constatare comună: publicul urban, cu anumită suficiență materială și cu o educație superioară, la fel ca și cei care aspiră la acest statut, se regăsește din ce în ce mai puțin în fața ecranelor tv. El este prezent, în schimb, în fața ecranelor smart, telefon, tableta, etc. Smart TV va fi un cana de jurnalism și cultură urbană”, a declarat Adrian Sârbu, conform Mediafax.

Canalul urmează să fie lansat în ultimul trimestru al lui 2019.

“Produsul nostru este social-television, cana tv și comunitate socială, consumat pe toate device-urile, dar în primul rând un canal clasic de televiziune, transmis pe cablu”, a mai spus Adrian Sârbu.

“România suferă la capitolul jurnalism independent, adevărat și Smart Tv își propune să readucă ideea de jurnalism veritabil. Cred că acestea lipsesc pe piața tv și rar am văzut reporteri în adevăratul sens profesional al cuvântului. Ne propunem ca programele să aibă independența subiectivă a realizatorilor și producătorilor”, a declarat Marius Tucă.

Smart TV se dorește să fie furnizor de conținut care oferă publicului o experientă completă: acesta se uită la TV, urmărește producția în Video On Demand, citește site-ul șiîși face cu mouse-ul propria grilă de produse jurnalistice marca Smart.

CNA a analizat, joi, o solicitare a societăţii S.C. Smart TV Management SRL Bucureşti de acordare a unor licenţe audiovizuale prin satelit și reţele de comunicaţii electronice pentru Smart TV/ Smart TV HD Bucureşti. Decizia din CNA a fost luată în unanimitate de cei opt membri prezenți la ședință.

Asociații societății S.C. Smart TV Management SRL București sunt Aleph Media (50%) și Marius Tucă (50%), iar administratori sunt Adrian Sârbu și Marius Tucă.

Această televiziune va avea un profil generalist, cu 56% producție proprie și 44% producție străină. Programele vor fi de informare (23%), educative (2,7%), culturale (8,7%). Investiția în programe va fi de 2 milioane de euro.

Televiziunea va oferi programe jurnalistice și culturale, care sunt produse și percepute ca formate de educație și infotainment, potrivit dosarului depus la CNA. Categoriile de programe difuzate vor fi informative, culturale, emisiuni de divertisment, magazine, filme, seriale, documentare.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.