Reteaua Corect
Adrian Severin

O MLAȘTINĂ CARE SE CREDE CER

Scris de Adrian Severin in 26 aprilie 2023 la 11:22, in Social. 643 vizualizari Intra in discutie TaguriBiserica, BOR, data, paste, petitie shortlinkhttp://crct.ro/nBe7

O adunătură ipocrită de călăuze oarbe și cărturari frustrați, din categoria “minima moralia, maxima canalia”, o preoțime seculară cu ifose de elită intelectuală a națiunii, a emis o petiție chipurile menită a duce la unificarea datei la care Apusul și Răsăritul serbează Paștele creștin, prin stabilirea acesteia pe baze “științifice”, dar care, lipsită de orice șanse, nu va avea decât efectul, în realitate urmărit, de a oferi prilej de dezbinare în interiorul BOR.

Nu intru în argumentația referitoare la modul de stabilire a datei respective. Nu contest justețea idealului reunificării bisericii creștine. Nu comentez nici tradiția nici ecumenismul.

Întreb, însă, asemenea lui Mircea vodă pe sultanul Baiazid: “Ce-i mâna pe ei în luptă? Ce-a voit acel … roi de viespii ostentativ occidentalofile?” Răspunsul este clar: gudurându-se pe lângă geopolitica atlanticistă au căutat ocazia afirmării lor ca elită a națiunii române, când, de fapt, ei nu sunt munte, ci mlaștină, nu sunt eroi, ci lichele, nu sunt aur, ci putregai, nu sunt câinii de pază ai cetății, ci carii care rod din interior ultimul stâlp de rezistență al statului național român.

În pretinsa încercare a acestei pretinse elite românești, care la curtea matrozului Petrov și-a cultivat cu voluptate tupeul, de a occidentaliza calendarul bisericii ortodoxe române, împingând-o la unificare în afară prin divizare lăuntrică (sic!), se dă apă la moară și tezei anti-românești potrivit căreia cultura română ar fi incompatibilă cu cea occidentală; drept pentru care România nu ar putea fi acceptată în familia civilizației europene decât dacă se leapădă de identitatea sa culturală. Ce ne mai lipsește pentru a înțelege că inițiatorii petiției nu sunt nici elită nici românească, iar susținătorii petiției, în măsura în care au semnat-o cu bună credință, sunt idioții utili ai unei “coloane a cincea” având o misiune exact opusă idealurilor afirmate!?

“Vai de voi, cărturari și farisei ipocriți! Căci voi închideți Împărăția Cerurilor înaintea oamenilor. Nici voi nu intrați, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsați să intre!” (Matei 23:13)

“Călăuze oarbe, care strecurați țânțarul, dar înghițiți cămila! Vai de voi, cărturari și farisei ipocriți! Căci voi curățați partea exterioară a paharului și a farfuriei, dar pe interior sunt pline de jefuire și de necumpătare!” (Matei 23:25/26)

“Vai de voi, cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi sunteți ca mormintele văruite, care pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morților și de orice fel de necurăție.” (Matei 23:27)

Atunci când în întunericul nopții vedem stelele reflectate în mlaștini să nu credem că balta este cer!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.