Reteaua Corect

O echipă de ingineri de la MIT pregătește o soluție de "urgență" pentru climă

Scris de newsreporter in 23 iunie 2022 la 08:46, in Social. 301 vizualizari Intra in discutie Taguriclima, grafen, MIT, razele soarelui shortlinkhttp://crct.ro/nzLT

MIT a dezvăluit publicului proiectul său "Space Bubbles". În cadrul laboratorului "Senseable City Laboratory", o echipă de ingineri a lucrat la rezolvarea problemei schimbărilor climatice "într-o situație de urgență". Misiunea lor: să acționeze în cazul în care "schimbările climatice au mers deja prea departe", scrie ZiuaNews.

Cum poate fi încetinită sau chiar oprită și inversată încălzirea globală? Pentru cei de la MIT, singura soluție este geoingineria solară. În esență, manipularea climei ar trebui să implice manipularea razelor solare. În acest scop, MIT propune un fel de barieră cu bule realizată din siliciu topit și lichide ionice întărite cu grafen. Aceste bule, desfășurate sub forma unui disc gigantic, ar devia razele solare. Pentru a se putea orienta perpetuu între Pământ și Soare, bariera cu bule ar fi amplasată de o navă spațială în punctul Lagrange.

Pe site-ul său de internet, inginerii și-au prezentat bulele ca fiind o "soluție inovatoare, ușor de implementat și complet reversibilă". Bariera se poate sparge ca o bulă convențională, fără a lăsa resturi în cazul în care ar trebui să fie remodelată sau îndepărtată. Cum ar putea bulele să inverseze cursul evenimentelor de pe planeta noastră? Conform calculelor inginerilor de la MIT, devierea a 1,8% din razele solare ar fi suficientă pentru a "inversa încălzirea globală actuală".

Cu toate acestea, într-o declarație, echipa a precizat că acest lucru nu trebuie luat ca o soluție pentru reluarea activităților care emit gaze cu efect de seră - eforturile vor trebui să continue și pe Pământ. Nimic nu se află încă într-un stadiu avansat. Dar, pentru a-i evalua fiabilitatea, "Space Bubbles" a fost supus unor teste inițiale de laborator pentru a simula condițiile din spațiul cosmic.

Provocarea ar fi să găsim un amestec cu o textură suficient de puternică pentru a nu se sparge și suficient de fină pentru a nu devia prea mult razele. "Sunt necesare o cooperare globală și o colaborare politică semnificativă pentru a sponsoriza și a avansa proiectul", a scris echipa, adăugând că "umflarea bulelor in situ implică sarcini complexe de robotică și navigație". Masa va trebui să fie foarte mică pentru a nu fi influențată prea mult de gravitația Pământului și a Soarelui.

ZiuaNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.