Reteaua Corect

O comparație incorectă, inutilă și ofensatoare

Scris de Adrian Severin in 19 august 2021 la 09:06, in Social. 569 vizualizari Intra in discutie Taguricîțu, cnsat, românia, sie, sri shortlinkhttp://crct.ro/nyie

Nu aș reacționa dacă această comparație ar fi venit de la unul dintre mulții jurnaliști iresponsabili care scriu după ureche, fără a se informa. Când, însă, cel care forțează comparații fără rost, pornind de la informații neconforme realității, este un ziarist cunoscut pentru buna sa informare și pentru rigoare profesională, faptul devine pe cât de surprinzător, pe atât de periculos.

Așa încât precizez pe scurt: 1. CNSAT a confirmat printr-un comunicat oficial că fenomenul sesizat de mine este real, grav și extins, singurul lucru pentru care nu ar fi putut prezenta probe (era evident că este vorba despre probe judiciare, iar nu informative) fiind legat de numele concrete avute în vedere de mine (și pe care, tocmai de aceea nu le-am făcut publice). 2. Parchetul și cu atât mai puțin Ministerul justiției nu au avut nici o implicare în cazul așa zisei “liste a lui Severin” și nici nu aveau cum avea, atât timp cât nu li s-a furnizat nici un indiciu cu caracter judiciar; în plus, ministerul justiției nu avea cum se comporta altfel decât în respectul principiului solidarității guvernamentale. 3. SIE și SRI nu au dat nici un comunicat oficial; nici pentru a mă susține, nici pentru a se delimita de mine. Ele au comunicat doar cu CSAT. În schimb, mai mulți ofițeri de informații au confirmat în timp spusele mele, inclusiv cu privire la cazurile concrete avute în vedere. De altfel, tot ceea ce s-a întâmplat în politica românească de atunci și până azi constituie o confirmare a avertismentului meu, de care nici o minte lucidă nu se mai îndoiește. Merge, atunci, dl Cîțu pe urmele mele? 4. Nici un partid politic (din arcul guvernamental, dar, din câte îmi amintesc, nici din opoziție) nu a cerut demisia mea, cu o singură excepție: propriul meu partid, la instigarea dlor. Traian Băsescu și Radu Berceanu. Ulterior s-a putut înțelege de ce. Îl reabilităm acum pe dl Băsescu? Dimpotrivă, toți liderii partidelor de guvernământ au dat declarații de susținere. 5. Primul ministru a declarat că mă susține, în măsura în care chiar partidul meu nu îmi retrage susținerea. Ceea ce era oarecum logic. 6. Nici o ambasadă nu a făcut demersuri pentru demiterea mea (chelul nu își putea pune palma în cap); în schimb, ambasadori care știau că statele lor nu sunt vizate au insistat ca ideea demisiei să fie evitată. Cine afirmă altceva minte pentru a-și ascunde lașitatea. 
Eu m-am luptat cu un fenomen, confirmat atunci și după aceea, bazându-mă pe cazuri susținute de probe informative, care nu pot fi prezentate public, iar nu de probe judiciare. Dl. Cîțu nu a denunțat un fenomen, ci un adversar politic, în același mod în care a vorbit și despre dubla contabilitate a guvernului anterior. Dacă a dat nume, înseamnă că trebuie să aibă probe judiciare. Dacă nu are asemenea probe, ar putea avea probleme în justiție. Asta arată că eu am procedat corect atunci când nu am dat nume. 
Dacă demersul meu din 1997 s-ar fi bucurat de sprijinul clasei politice, România ar fi evitat colonizarea. Cine îl sprijină pe dl Cîțu azi, sprijină colonizarea României. Ce cu ce asemănăm atunci? 
Motivele pentru care am demisionat eu în 1997 le-am prezentat atunci și le-am dezvoltat într-o carte purtând subtitlul “Lista lui Severin pe înțelesul tuturor”. 
Motivele pentru care dl. Cîțu ar trebui, eventual, să demisioneze astăzi sunt cu totul altele. Acesta ar trebui să demisioneze pentru ce face azi, iar nu pentru că eu am demisionat altădată. 
Orice apropiere între noi este irelevantă în ceea ce îl privește pe dl Cîțu, dar are efectul de a mă denigra și decredibiliza pe mine, precum și actul meu, care a fost unul de sacrificiu patriotic. 
Pe mine asemenea efecte mă lezează de acum prea puțin, căci nu am nici o ambiție de putere. Opina publică, și așa intoxicată cu știri false, este, însă, profund lezată astfel, fiind adâncită într-o confuzie tot mai mare și mai dăunătoare. 
Când un prost dă naștere unor asemenea efecte, faptul poate fi pus pe seama prostiei. Când cel care o face este un profesionist deloc prost, faptul devine suspect de motivații la care nici nu vreau să mă gândesc.”

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.