Reteaua Corect

Nu credeți că Putin profită de aceste lucruri?

Scris de newsreporter in 17 septembrie 2023 la 09:07, in Social. 373 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBV4

Un articol publicat de The New York Times sub semnătura lui Roger Cohen, care redă experiența călătoriei de o lună prin Rusia, a atras atenția revistei The Spectator. Demersul autorului este apreciat, câtă vreme a riscat să împartă celula cu ziaristul de la The Wall Street Journal reținut de autoritatile ruse. Însă The Spectator vede printr-o altă lentilă propaganda pro-război și anti-occidentală a Kremlinului, scrie Cotidianul.

Cohen arată de ce Vladimir Putin reușește să le prezinte rușilor războiul din Ucraina ca un război împotriva Vestului depravat care nu mai este casa capitalismului, ci cea a «schimbărilor de sex, a bărbaților trevestiți, a dezbaterilor barbare despre gen și a dominației LGBT». Într-o tiradă din luna noiembrie 2022, Putin a acuzat SUA și «alte state străine neprietene» de «egoism, permisivitate, imoralitate, negarea idealulurilor patriotismului și distrugerea familiei tradiționale prin promovarea relațiilor sexuale netradiționale».

Trebuie să recunoașteți că Putin are dreptate pe undeva”, scrie The Spectator.

Desigur, mulți dintre oamenii aflați de partea noastră a noii Cortine de Fier deplâng punerea sub acuzare a homosexualilor din Rusia, însă noi am mers mult mai departe de legalizarea relațiilor între persoane de același sex. Am mers atât de departe, încât lesbienele și homosexualii reprezintă trecutul. Este o mare diferență între a permite practica și celebrarea sau chiar promovarea acestor relații și obsesia culturală din Vest legată de LGBTQ, care a devenit exagerată în ultimul deceniu.

Am adăugat foarte multe litere la inițialul LGB. Unul din zece americani din generația Z spune că nu este heterosexual. 38% dintre studenții de la Brown University spun că nu sunt heterosexuali, o proporție care s-a dublat în ultimii zece ani. Aberația a devenit noul standard.

Fenomenul ”pride” s-a extins de la o zi la o întreagă lună timp în care steagurile curcubeu se pot vedea pe toate siglele corporațiilor, pe trecerile de pietoni, un semn al îmbrățișării oricărei alte înclinații sexuale în afară de cea care perpetuează specia.

Nu este limpede de ce o preferință intimă trebuie să fie un motiv de mândrie. Pot înțelege să fii mândru de un copil, însă copilul este sursa iubirii dintre un bărbat și o femeie, iar acest tip tradițional de relații este exclus din celebrările ce au loc vreme de o lună. Se poate spune că este vorba despre un fenomen anti-familie. Mai rău, am devenit prizonieri ai unei ideologii care neagă biologia și am ajuns să ne castrăm copiii. Una este să permiți îndepărtarea de norme, alta este să abandonezi normele și să transformi anormalitatea în normalitate sau să susții că nu există norme, nici măcar cea care te-a adus pe lume.

Această formă dementă de moralitate ce permite orice se extinde dincolo de sexualitate. S-a ajuns să nu mai fie nimic în neregulă cu obezitatea; acum am ajuns să susținem ”pozitivitatea corpului”. Nu mai este nimic în neregulă cu dependenții de droguri și de alcool, despre care se spune că ”au o problemă cu utilizarea substanțelor”, ca și cum această etichetă i-ar ajuta pe cei 10.000 de americani care mor în fiecare an din cauza supradozelor de fentanil. Nu mai este nimic în regulă cu bolile psihice; acum am ajuns să celebrăm ”neuro-diversitatea”. Nu mai este nimic în neregulă cu furtul și jafurile din magazine, pentru că, dacă ar fi, atunci hoții ar fi puși sub acuzare – or, asta nu se întâmplă nici în Los Angeles, nici în San Francisco, iar retailerii își închid magazinele din California. Cine sunt considerați băieții cei răi în acest caz? Polițiștii!

Nu credeți oare că Vladimir Putin profită de aceste lucruri? Sunt obsedați într-un mod miop de rasă. Suntem obsedați de o mulțime de cuvinte, suntem mai îngrijorați de acest conformism decât de decizia Fitch Rating de a coborî ratingul SUA. Fintațiștii au ajuns să se ferească tot mai mult de conceptul de ”piață neagră”, din cauza că este ”neagră”. Ne alegem politicienii, judecătorii, polițiștii, liderii armatei, reprezentanții în consiliile de administrație și directorii companiilor nu în funcție de competențele lor, ci pentru că sunt de culoare, latino sau asiatici sau pentru că sunt femei sau trangenderi. Mulțumită acestui principiu, principalul favorit la câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA este un incompetent cel putin la fel de mare ca și actualul presedinte.

Americani sunt obsedați de ”egalitate” în asemenea măsură încât reacția lor la scăderea nivelului învățământului este să se asigure că niciun copil nu va putea citi, scrie și face calcule matematice. Iar soluția pentru a ne asigura că avem studenți egali este eliminarea testelor standardizate – problema a fost rezolvată.

Nu ne apărăm frontierele – fie din neputință, fie din delasare sau din cauza paraliziei woke – și lăsăm pe oricine să intre în țară și să încalce legile de aici. Iar asta înseamnă lipsă de respect față de noi înșine. Putin are dreptate să spună că am renunțat la idealurile patriotismului, pentru că dragostea față de țară a ajuns să fie catalogată drept sentiment malign. Ne învățăm copiii să le fie rușine de moștenirea lor și îi îndepărtăm pe clasici din programele scolare; credeți că Putin îl scoate pe Tolstoi din cusrsurile Universității din Moscova?

Orbiți de propria noastră retorică, promovăm un cult al schimbărilor climatice fără să vedem că Rusia, China și India nu au nicio intenție să facă sacrificii economice pentru această teorie bazată pe modele computerizate nu tocmai de încredere și nu vrem să vedem că sacrificiile noastre nu vor face diferența într-un sistem dinamic pe care nici nu-l înțelegm și nici nu-l controlăm. Și nu stăm să ne gândim dacă tranziția energetică cerută de niște oameni cu părul mov sau verde care își lipesc mâinile de asfalt este fezabilă din punct de vedere tehnologic. Ajungem ca toate lucrurile pe care le producem să fie electrice, însă suntem incapabili de multe ori să producem energia electrică de care este nevoie.

Iar peste acest amestec care seamănă mult cu decăderea morală trebuie să adăugăm că principalii doi candidați la președinția SUA se află într-o competiție ce pare să decidă cine va fi cel mai dezastruos și mai în vârstă președin0te al SUA.

Dacă nu ar fi existat acest spectacol al autodistrugerii, al degenerescenței și al insispidității, Vladimir Putin ar fi trebuit să inventeze ceva despre Vest pentru a face ca occidentalii să pară niște ignoranți și niște sataniști, astfel încât liderul de la Kremlin să-și poată întări prostiile despre războiul din Ucraina.  Însă Putin nu trebuie să facă vreun efort de imaginație. Toate ororile decadenței occidentale despre care Putin îi avertizează pe rusi sunt prezentate zi de zi în ziarele naționale din SUA.”

 

 

 

 

 

Cotidianul

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.