Reteaua Corect

Întâlnirea decisivă pentru creșterea pensiilor: ministrul Muncii anunță ultimele detalii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că se va lua decizia ca salariul minim să crească la 3000 de lei, începând cu data de 1 ianuarie 2023. De aemenea, el a precizat că încă sunt negocieri între PSD și PNL privitor la creșterea pensiilor, asta pentru că social-democrații propun o creștere diferențiată, în timp ce liberalii vor o creștere unitară, relatează Știripesurse.

"PSD am pus pe masă o majorare echitabilă, egală la valoarea punctului de pensie și în aceeași anvelopă bugetară să avem măsuri, măsuri de sprijin pentru categoriile vulnerabile.

Vorbim de creșteri de venituri, vorbim de măsuri de sprijin pentru cei cu pensiile mai mici. În acest moment există înțelegerea că atât mâine cât și poimâine vom avea întâlniri unde vom lua decizia finală, după care vom comunica. Și asta este un lucru foarte bun, pentru că trebuie să comunicăm public și să închidem odată acest dialog.

Momentul intrării în vigoare este clar agreat în coaliție 1 ianuarie 2023, deci aicea nu avem nicio problemă. Celelalte pe scenarii le vom le vom agrea în coaliție și vom comunica. Eu cred că este momentul să avem puțină decență să nu mai comunicăm un public pe anumite scenarii, să luăm decizia și chiar să trecem la implementare", a spus Marius Budăi, ministrul Muncii la Antena 3 CNN.

Referitor la creşterea salariului Ministerul Muncii a supus dezbaterii publice proiectul HG pentru salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

"Salariul minim în România este o hotărâre de Guvern care de câteva zile este postată în transparență publică pe site-ul Ministerului Muncii, o majorare a salariului minim până la nivelul de 3000 de lei.

De la 1 ianuarie, discutăm despre această măsură de vreo 2-3 luni de zile, am discutat în comisia de dialog social din cadrul Ministerului Muncii, dar și în consiliul național tripartit. Am mai avut vineri încă o discuție cu mediul de afaceri atât pe legea dialogului social, cât și pe majorarea salariului minim.

Suntem în situația în care marți în ședința de guvern, vom mai avea o discuție cu tot cabinetul, după care își urmează cursul, pentru că după postarea pe transparența publică mai avem un test IMM de parcurs, mai avem o discuție în Comitet economic social. Sunt pași de urmat, procedurali, astfel încât de la întâi vigoare să intre de la 1 ianuarie să intre în vigoare", a explicat Ministrul Muncii.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.