Reteaua Corect
Dan Chitic

#ÎntâiRomânia

Scris de Dan Chitic in 23 august 2018 la 11:55, in Social. 145 vizualizari Intra in discutie Taguri#ÎntâiRomânia, resurse, românia, Uniunea Europeana shortlinkhttp://crct.ro/ntbM

Sunt momente când este nevoie de liniște, simțim nevoia să ne oprim din vâltoarea cotidianului, din învârtoșările și smintelile pe care ni le cunoaștem fără a le recunoaște. Sunt acele momente când e nevoie să ne regăsim. Ca persoane. Sau ca nații.

De regulă aceste clipe sunt cele dinaintea sau de după furtună, momentele acelea inaintea unor evenimente cruciale care ne obligă să ne regăsim în pace pentru a acționa lucid. Și acum, la nivel istoric, poporul nostru trece printr-un asemenea moment de cumpănă pentru destinul său!
Sunt zile în care, pentru a putea scruta viitorul, trebuie să nu ne mai cantonăm în trecutul care ne desparte, să nu mai privim în urmă! Căci pentru poporul nostru, asemenea femeii lui Lot, uitatul înapoi înseamnă încremenire, stagnare, transformarea în “stâlp de sare”.
Este motivul pentru care națiunea noastră trebuie să își regăsească în aceste zile pacea și unitatea pentru a lua deciziile pe care ni le cer copii încă nenăscuți ai copiilor și nepoților noștri. 
Da, suntem obligați să luăm deciziile corecte pentru noi și țară în chestiunea resurselor noastre. Căci DA, avem nevoie de #resurse pentru a construi un viitor cu o națiune educată și sănătoasă, trebuie să nu pierdem ocazia să transformăm resursele epuizabile din Marea Neagră într-o resursă regenerabilă (și inepuizabilă, îndrăznesc să sper) - poporul român! Și nu, nimeni din afară nu ne va face bine cu forța! Nimeni nu se va gândi la viitorul nostru fiind prea ocupați, în mod legitim, să-și construiască propriul viitor!
În aceste zile, suntem obligați să fim extrem de lucizi, chiar cu prețul confortului nostru psihic. Și dacă vom gândi la noi și la parcursul nostru în istorie de-a lungul secolelor vom constata nu doar că nu am avut o vecinătate prielnică ci și că poate nu suntem nici cel mai curajos neam, nici cel mai harnic și poate nici măcar cel mai inspirat popor din lumea asta largă. Și cu toate astea Dumnezeu, sau soarta - dacă preferați, ne-a dat o șansă să ne ridicăm și să ne clădim un viitor pe măsura aspirațiilor noastre.
Să nu ratăm această șansă! Să nu renunțăm la acest cadou! 
Hai să cerem clasei noastre politice, așa cum e ea, să treacă peste micimile ei și să se oprească din războaiele intestine, să pună capăt, sau măcar o pauză, acestui război dintre noi, pentru a lua decizii istorice! Așa cum s-a întâmplat în 1916 când s-a hotărât intrarea în război de partea Antantei și nu de partea Puterilor Centrale (deși aveam un rege neamț), sau, mai recent, în 1995, când toate partidele au semnat Declarația de la Snagov prin care s-a stabilit strategia națională pentru pregătirea aderării României la Uniunea Europeană. A venit vremea să cerem într-un glas reprezentanților noștri #ÎntâiRomânia!
Mai mult, a venit vremea când trebuie să le spunem și partenerilor noștri că a fi aliat nu înseamnă să fii slugă, că a fi într-o uniune sau alianță nu implică vasalitate sau asumarea statului de colonie și, mai ales, că pentru a fi iubit și/sau respectat trebuie să iubești și/sau să respecți! A venit vremea să construim #RomâniaDemnă.
Este motivul pentru care eu mă voi duce Duminică, pe 16 Septembrie 2108, la ora 12, în fața Parlamentului în Parcul Izvor pentru #PentruRomânia și #PentruSuveranitate, pentru a spune #ResurseleRomâneștiRomâniei!
Sper să nu fiu singur.
Sper să fim #UnițiPentruRomânia!

https://www.facebook.com/events/1576998195734368/?ti=icl

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.