Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Noua televiziune a lui Sebastian Ghita

Zi de zi, aflam noi detalii care definesc adevaratele intentii ale lui Sebastian Ghita. Ultimele de acest fel demonstreaza ca el este hotarat sa se opuna extradarii si sa isi continue, la un nou nivel, dezvaluirile impotriva celor care au confiscat statul de drept.

Sebastian Ghita a ales sa fie aparat, la Belgrad, de unul dintre cei mai faimosi avocati sarbi. Ceea ce inseamna nici mai mult, nici mai putin ca, prin demersurile sale, se va opune din rasputeri, utilizand toate argumentele juridice, solicitarii de extradare formulate de Ministerul Roman al Justitiei. In acest sens, nu este  deloc exclus sa initieze si o operatiune pentru a obtine azil politic. In oricare dintre variante, Sebastian Ghita isi cumpara timp. Iar cumpararea de timp inseamna ca isi creeaza posibilitatea de a continua seria dezvaluirilor intrerupte prin fuga din tara, pana cand unii dintre dusmani sai de moarte din sistem vor fi eliminati. Tocmai in urma informatiilor pe care el le va furniza. La fel cum s-a intamplat cu Florian Coldea sau cu procurorul DNA, Mircea Negulescu, zis Portocala, de la Ploiesti.

O informatie oficiala de la nivelul parchetului din Belgrad sugereaza si posibilitatea ca, pana la solutionarea cauzei, care poate dura foarte mult, Sebastian Ghita sa fie pus in libertate cu anumite restrictii. In mod cert, va avea restrictia de a nu parasi tara, poate nici orasul Belgrad, dar este posibil si un arest la domiciliu. In acest sens, Sebastian Ghita are nevoie de o locatie. Din informatiile pe care le avem, el a cumparat un imobil sau urmeaza sa il achizitioneze foarte curand.

Acest imobil va permite justitiei de la Belgrad sa il scoata de dupa gratii, in conditiile in care va putea fi si in continuare supravegheat. Iar lui ii va permite sa isi transforme noua casa in platou de filmare. La Belgrad, Sebastian Ghita va avea inca o televiziune. Aproape fara costuri. Pentru ca este relativ simpla si necostisitoare deplasarea, acolo, a unui player apartinand Romania TV, cu ajutorul caruia, zilnic, Sebastian Ghita poate face dezvaluiri si poate participa la dezbateri. Regimul eventual al unui domiciliu fortat nu il impiedica sa primeasca, acolo, persoane sau reprezentanti ai presei. Scandalul Sebastian Ghita va fi, cu certitudine, din ce in ce mai mediatizat si in Serbia, unde cazul sau va incepe sa faca rating.

In rest, mai fac precizarea ca declaratiile lui Traian Basescu despre Sebastian Ghita trebuiesc citite, obligatoriu, intr-o cheie inversa. Realitatea este ca persoana care ar trebui sa se teama cel mai mult de consecintele dezvaluirilor lui Sebastian Ghita este chiar Traian Basescu. Din simplul motiv ca acesta nu are cum sa fie strain de intreaga operatiune prin care institutiile democratice ale statului au fost confiscate de cativa reprezentanti ai institutiilor de forta. In definitiv, o atare confiscare a fost in folosul direct al lui Traian Basescu. Cel putin cat timp acesta  a functionat ca presedinte. De aceea, atunci cand Traian Basescu spune ca presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa-i garanteze lui Sebastian Ghita siguranta vietii – ceea ce Iohannis, constitutional, nu poate sa faca -, el, de fapt, ii atrage atentia lui Sebastian Ghita ca sistemul cu care el a intrat in conflict il poate lichida. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.