Reteaua Corect
Octavian Andronic

Nosocomia la "Victoria"

Reteta dupa care a fost alcatuit Guvernul Ciolos se dovedeste a fi cat se poate de nepotrivita pentru tratamentele de care are nevoie tara. Vreo doi candidati la portofolii – medicina si justitie – au fost rapusi rapid, inca dinainte de validare, de virusii cuibariti in cotloanele neigienizate ale Palatului Victoria. Nosocomia a actionat in continuare fara mila: ministra Muncii a fost scoasa pe targa, la cerere; cea a Fondurilor Europene a preferat sa se trateze in strainatate, de unde venise sanatoasa; ministrul culturii, Alexandrescu a fost grav afectat emotional de ce s-a intamplat la Opera si a trebuit sa fie internat cu forta la des-functionalizare. Iata-l si pe ministrul Sanatatii, al carui organism plapand n-a mai facut fata nici afectiunii uremice, cea care ataca doar copiii, si nici mediului toxic alimentat de substantele diluate de la Hexifarma. Practic, aproape un sfert din Executiv a fost „decimat” inca inainte de a se pune problema traditionalei remanieri.

Bine sfatuit de presedinte, premierul a gasit solutia optima: isi asuma interimatul portofoliilor vacante. Daca va proceda la fel in continuare, cu transporturile, mediul sau cu internele, unde starea pacientilor incepe sa fie critica, are infinit mai multe sanse de a rezolva probleme care pentru titularii de stransura se dovedesc inabordabile.

Si aici sunt nevoit sa revin la reteta: Ciolos si-a format echipa in cel mai empiric mod cu putinta: si-a amintit, in primul rand, pe cei pe care-i cunostea, ori din precedentul sau exercitiu ministerial (Irimescu sau Borc), ori de prin birourile de Bruxelles. A mai trebuit sa tina cont si de cateva recomandari ale lui Iohannis (a carui pila pentru Dancu era deja cunoscuta), pornind la drum cu niste oameni care nu erau doar lipsiti de experienta lucrului in sistemul de stat, dar nici foarte lamuriti despre propriul lor rol in aceasta afacere. Asa se face ca, in loc sa incerce sa gestioneze problemele curente ale administratiei pe perioada in care politicienii erau ocupati pana peste cap cu alegerile si cu DNA-ul, majoritatea s-au apucat sa faca proiecte de reforme, ignorand faptul ca nu vor avea ragazul nici sa le implementeze. Si ca, de fapt, nu asta se astepta de la ei. Si Alexandrescu si Cadariu au invocat, la final, marile proiecte pe care intentionau sa le promoveze, ignorand faptul ca nimeni nu le ceruse asa ceva.

Buna credinta si rezistenta sa la presiuni nu ii sunt suficiente premierului pentru a face fata misiunii dificile pe care o are. Deja si-a antagonizat principalele partide care intentioneaza sa-l sicaneze cu niscai motiuni. Asa incat cred ca ar trebui sa-si indrepte atentia spre cateva persoane care ar putea face cu adevarat fata misiunii temporare care revine acestui guvern caruia tara ar trebui sa-i multumeasca pentru faptul ca este primul care se poate debarasa de politica pe perioada in care pregateste alegerile si transferul puterii catre viitorii guvernanti. E o situatie cu care, foarte probabil, nu ne vom mai intalni prea curand.  

Sursa: amosnews.ro 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.