Reteaua Corect

Norvegia, prima țară care arată capacitatea F-35A de a opera pe autostrăzi în caz de război

Scris de newsreporter in 24 septembrie 2023 la 10:38, in Social. 239 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXe

Norvegia, prima țară care arată capacitatea F-35A de a opera pe autostrăzi în caz de război, scrie Newsweek.

Capacitatea F-35A Joint Strike Fighter de decolare și aterizare convențională de a opera de pe o autostradă a făcut parte dintr-un exercițiu în Finlanda - Baana.

Norvegia, prima țară care arată capacitatea F-35A de a opera pe autostrăzi în caz de război. U.S. Marine Corps și-a demonstrat deja capacitatea de a-și folosi F-35B capabile de decolare și aterizare scurte și verticale în acest fel.

Drumurile  oferă forțelor aeriene locații alternative valoroase de operare în cazul în care bazele lor principale sunt lovite sau devin inutilizabile și o modalitate de a dispersa rapid aeronavele pentru a ajuta la reducerea vulnerabilității acestora.

Norvegia, prima țară care arată capacitatea F-35A de a opera pe autostrăzi în caz de război 

Varianta este, de asemenea, valoroasă din punct de vedere tactic, nedând posibilitatea inamicului să-și planifice atacurile asupra bazelor aeriene. 

„Este o piatră de hotar, nu numai pentru Forțele Aeriene Norvegiene, ci și pentru țările nordice și pentru NATO”, a declarat generalul-maior Rolf Folland, șeful Forțelor Aeriene Regale Norvegiene, potrivit thedrive.com.

„Acest lucru demonstrează capacitatea noastră de a executa un concept de dispersie. Avioanele de luptă sunt vulnerabile la sol, așa că, prin posibilitatea de a folosi aerodromuri mici – și acum autostrăzi – putem crește capacitatea de supraviețuire în război.”

Nu a fost luată nicio măsură specială pentru a permite F-35A din Norvegia să decoleze și să aterizeze pe Drumul Regional 551.

Avioanele norvegiene Joint Strike Fighters sunt oarecum unice prin faptul că sunt singurele în serviciu astăzi care au parașute de oprire. 

Această caracteristică, ce urmează să fie încorporată și în viitoarele F-35A finlandeze și canadiene, ajută avioanele să aterizeze în siguranță în condiții meteorologice nefavorabile de iarnă.

De asemenea, permite o uzură mai mică a sistemelor de frânare. Aceasta ar putea fi o capacitate relevantă și pentru operațiuni rutiere și alte operațiuni pe teren scurt, dar această caracteristică a fost folosită în timpul exercițiului Baana 23. 

 

Avioanele de luptă finlandeze F-18C/D Hornet și avioanele utilitare ușoare PC-12NG, împreună cu Royal Air Force (RAF) Typhoons din Regatul Unit, au participat și la Baana 23.

Acest exercițiu marchează, de asemenea, prima dată când RAF Typhoons operează de pe drumurile din Finlanda.

 

Baana este un exercițiu anual, iar Finlanda are o istorie lungă de a fi pregătită să-și folosească drumurile ca piste de aterizare.

 

 

 

 

Newsweek

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.