Reteaua Corect

Noile modificări la Legile Justiției, pe masa Comisiei de la Veneția

Liberalii vor începe demersurile pentru a sesiza Comisia de la Veneția în cazul noilor modificări aduse legilor justiției prin Ordonanță de Urgență, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu. Ea spune că "asistăm la o ţopăială în sistemul judiciar, orchestrată de trei regizori - Tudorel Toader, Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea", scrie HotNews.ro.

"Avem o ţopăială prin sistemul judiciar, făcută cu mâna aceloraşi regizori, domnul Toader, doamna Dăncilă şi din umbră, regizorul absolut de la PSD, domnul Dragnea”, a declarat Gorghiu, la RFI.
Ea anunţă că liberalii vor sesiza Comisia de la Veneţia, prin intermediul delegaţiei PNL la Adunarea Parlamentară de pe lângă Consiliul Europei, astfel încât Comisia de la Veneţia să se pronunţe din nou pe aceste modificări.
"Un al doilea demers care trebuie făcut imediat este clar acel front politic intern în România şi în Parlament, de apărare a sistemului judiciar. Această a doua chestiune se concretizează evident şi într-un demers comun de răsturnare a actualului Guvern (...). Al treilea demers care e obligatoriu de făcut este cel legat de unitatea dreptei în jurul unei candidaturi a lui Klaus Iohannis la Preşedinţie. Nu ne mai putem permite ca în faţa unei asemenea ofensive a PSD-ului să dăm mesaje care să nu conserve mandatul preşedintelui Iohannis împotriva exceselor PSD şi acest gest de unitate se impune de la sine”, a mai spus Gorghiu.
Guvernul a aprobat marţi Ordonanța de Urgență care modifică legile justiției. Procurorii de rang înalt vor primi un aviz de la plenul CSM, nu de la secția de procurori din cadrul Consiliului, ca până acum. În plus, pentru funcțiile de procurori de rang înalt, în cazul cărora este prevăzută numirea de către președintele ţării, nu vor mai fi permise delegările.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.