Reteaua Corect

Noaptea dreptății românești

Scris de Razvan Savaliuc in 23 noiembrie 2020 la 09:54, in Social. 495 vizualizari Intra in discutie Taguricarte, Ion Popa, noaptea dreptatii românesti shortlinkhttp://crct.ro/nwZ9

Lumea Justitiei recomanda profesionistilor din Justitie, dar si factorilor politici de decizie sa citeasca o carte proaspat aparuta la Editura Universul Juridic, care face o radiografie exacta si bine argumentata asupra planului implementat in Romania, de control al tarii cu arma justitiei penale, vreme de 15 ani.

Exceptionala lucrare intitulata Noaptea dreptatii romanesti 2005 – 2020” al carei autor este judecatorul Ion Popa de la Curtea de Apel Bucuresti (foto) fost secretar general al CSM, care a detinut in cariera sa importante functii in sistemul judiciar – expune cu argumente si dovezi modul in care Romania a fost cotrolata timp de 15 ani printr-un mecanism sinistru. Un proiect-pilot trecut din mainile lui Traian Basescu, in cele ale actualului presedinte Klaus Iohannis, prin care elitele romanesti din politica, mediul de afaceri, magistratura si alte domenii au fost distruse prin dosare penale fabricate de o asa-zisa elita de procurori DNA si DIICOT, fara experienta si vechime in profesie, manipulati prin mecanisme institutionale de persuasiune mascata.


 

Citam din lucrare: “...tanarul procuror nu mai era tinta unor interese private, ci tinta unor demersuri institutionale de atragere a sa intr-un mecanism aparent cu o destinatie speciala, nobila si de mare insemnatate pentru tara si viitorul sau democratic european, respectiv lupta impotriva coruptiei, si nu a oricarei coruptii, ci a celei la nivel inalt. Tanarul procuror era constientizat de marea responsabilitate care ii revine, de increderea ce i se acorda, de faptul ca a fost selectionat dintre multi altii datorita insusirilor sale deosebite si ca se asteapta de la el o implicare totala si rezultate pe masura. Demersul de recrutare venea din partea unor oficialitati de mare rang in ierarhie ori din afara acesteia... principiul angajamentului - prin care se urmareste determinarea tintei de a lua atitudine; principiul reciprocitatii – tinta va crede ca accepta cererea ca raspuns la un comportament binevoitor al partenerului si va raspunde printr-un serviciu mai mare decat cel primit, strategia presupunand ca anterior formularii cererii subiectului i se ofera ceva; principiul validarii sociale – ce presupune convingerea tintei ca altii, aflati in situatii asemanatoare, ar accepta cererea; principiul autoritatii  care trebuie sa convinga tinta de pozitia de autoritate a celui care formuleaza cererea; principiul raritatii  subiectului i se induce credinta ca ceea ce i se ofera este foarte greu de gasit... (…) in fata acestei avalanse persuasive institutionale, tanara tinta nu avea nicio sansa, acceptand oferta care aparent ii oferea platforma nesperata de realizare profesionala inca din debutul profesiei... tot acest mecanism a constituit de la bun inceput o majora vulnerabilitate a sistemului, prin vulnerabilizarea individuala a tinerilor procurori teleportati (mai ales Laura Codruta Kovesi), victime ale unei betii de putere venita mult prea devreme, in exces si generatoare a unor grave deviatii de comportament profesional si uman. Traseul brusc ascendent, insotit de beneficiile nesperate si nevisate de un incepator, obtinute peste rand si peste o noapte, cu eludarea examenelor de promovare impuse de legea statutului, au avut rezultatul scontat, respectiv indatorarea celui privilegiat fata de cel/cea/cei ce l-au privilegiat, respectiv sefii parchetelor centrale, titulari ai deciziei de promovare... acest sentiment uman de indatorare, de neevitat in conditiile date, coroborat cu temerea permanenta a unei revocari intempestive, au generat pe baza principiului reciprocitatii o deschidere totala a tanarului promovat brusc la varful ierarhiei fata de tot felul de sugestii/recomandari/indicatii/indrumari si influente din partea celor ce decisesera ridicarea sa profesionala”.

 

Judecatorul Ion Popa face si un istoric al normelor legale inovate in Justitia romana de la venirea regimului Traian Basescu si pana in zilele de azi ale lui Klaus Iohannis, pentru intarirea mecanismului odios, neratand niciun actor al crearii si consolidarii statului paralel, care a dominat Romania cu arma dosarelor penale.


 

Ii veti regasi in cartea de peste 350 pagini pe Monica Macovei, Daniel Marius Morar, Livia Stanciu, Cristi Vasilica Danilet, sefii ai SRI si multi altii, cu deciziile si rolul lor institutional bine identificate in implementarea programului-pilot. Veti afla despre implicarea asociatiilor profesionale de breasla, despre ONG-urile finantate extern, mass media aservita, despre dubla masura a autoritatilor europene care ne monitorizau si falsitatea rapoartelor MCV.

 


 

Veti afla despre mari afaceri romanesti distruse prin dosare fabricate si despre lideri politici marcanti zdrobiti prin dosare fara probe, finalizate cu achitari. Toate cu trimiteri la documente de netagaduit.

De retinut ca valoroasa lucrare nu este sub nicio forma un atac la cei vizati, ci doar o radiografie stiintifica a unui fenomen distructiv, care a afectat iremediabil societatea romaneasca, credibilitatea sistemului judiciar si suveranitatea nationala, cu scopul de a servi generatiilor viitoare ca indrumar pentru a se evita reeditarea unei asemenea perioade: “Principalul scop al Raportului de fata a fost de a contura intr-un document unic, arhitectura unui mecanism nepublic si nedemocratic de conducere a societatii romanesti in ultimii 15 ani, proiectat sa stearga cu radiera de succes DNA, pe baza de agenda si prioritati, orice entitate fizica sau juridica ce nu s-ar fi potrivit in timp si spatiu cu tiparul de pe planseta de lucru a arhitectului. Mecanismul s-a dovedit in practica a fi bine gandit, eficiant, covarsitor si cinic, nelasand vreo sansa celor ce nu se potriveau cu tiparul arhitectului, vieti furate, destine frante, cariere profesionale zdrobite, traume psihice, umilinte, represiune nedreapta si uneori, moarte. Aceasta ar cam fi dimensiunea a ceea ce am numit in titlul lucrarii – Noaptea dreptatii romanesti 2005 – 2020”.

Luju.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.