Reteaua Corect
Val Valcu

Nicușor, mai european decât Ursula, mai pregătit pentru Bruxelles decât Klaus

Scris de Val Valcu in 07 august 2022 la 09:54, in Social. 500 vizualizari Intra in discutie Taguriconsum, nicusor dan, temperatura, UE, Ursula von der Leyen shortlinkhttp://crct.ro/nzYR

Nicușor Dan a realizat deja ceea liderii europeni doar se angajează să facă.

Ursula von Der Leyen propune să scadă temperatura în case, în această iarnă, cu 1 grad Celsius, ca să putem drămui gazul metan din depozitele subterane și LNG-ul adus din Qatar.

La două luni de la preluarea mandatului, primarul Capitalei, Nicușor Dan, redusese deja, în unele case, temperatura până la zero grade, adică de 20-21 de ori mai mult decât vrea Comisia, anul ăsta. Concret, dacă ne referim la consumul de gaze, vedem că anul trecut au rămas fără agent termic circa 150.000 de apartamente, adică 10% dintre abonații rețelei centralizate de încălzire. Ținând cont că străduințele primarului și ale echipei sale au dat roade, doar 1% din rețeaua de conducte fiind ”în curs de reabilitare”, rezultă că performanța de anul trecut poate fi reeditată și chiar depășită. Iar dacă observăm eforturile Primăriei de a băga în faliment Termoenergetica, nu putem decât să-l felicităm pentru angajamentul său în lupta cu risipa de gaze.  Nu vorbim, deci, de promisiuni, ca în cazul Comisiei, ci de fapte concrete.

Dar, stați, că asta nu e totul, cum se spune la Teleshopping. Nicușor Dan a demarat un program ambițios de reducere a consumului de carburant auto, implicit a GPL-ului folosit de unii șoferi. Blocând traficul, automat reduci consumul, iar până la blocarea totală a circulației în Capitală nu mai e mult. 

O altă reușită a lui Nicușor Dan, pe linia economiei la gaze, o reprezintă închiderea totală a sectorului construcțiilor, în București. Cimentul nu se bronzează singur, la soare, pentru casele sau apartamentele tinerilor din București câteva fabrici ardeau milioane de metri cubi de gaz metan. De doi ani, nu mai construiești, nu mai consumi.

 

Jules Verne să fi fost, sau Carmen Hara, și nu anticipa cineva mai bine decât Nicușor măsurile pe care le solicită, acum Uniunea Europeană. Se vorbește de o funcție la Bruxelles pentru președintele Iohannis, de ce nu una și pentru primarul general?

Nu că n-ar mai putea să candideze pentru un nou mandat, dar ce te faci dacă vrea un primar de sector, cu tot atât de multe realizări, să-i ia locul? De exemplu, Clotilde Armand, care nu doar că a economisit, dar a și produs gaz metan. Mai țineți minte cum fermenta gunoiul ăla, la 40 de grade?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.