Reteaua Corect

Nicuşor Dan: Recomand ca oamenii să poarte mască şi afară

Scris de newsreporter in 08 octombrie 2020 la 10:52, in Social. 414 vizualizari Intra in discutie Taguriafara, masca, nicusor dan shortlinkhttp://crct.ro/nwMc

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, le recomandă bucureștenilor să poarte masca de protecţie şi în spaţiile deschide, nu doar în interior. Întrebat care sunt cele mai periculoase locuri pentru bucureşteni, unde se pot infecta cu noul coronavirus, el a enumerat pieţele și transportul public, "când este depăşit ca şi capacitate", scrie Hotnews.ro.

Nicușor Dan a vorbit la Digi24 despre aglomerația de la metrou și a spus că acesta este "un semnal" că cealaltă componentă a transportului public, adică STB - tramvaie, troleibuze, autobuze - nu funcționează.

El a dat asigurări că la orele de vârf mijloacele de transport vor fi suplimentate, astfel încât transportul public să funcționeze la întreaga capacitate în orele de vârf, pentru a nu avea aglomerație.
Nicușor Dan a mai spus că Prămăria Capitalei trebuie să colaboreze cu DSP, până acum neexistând o astfel de colaborare, care este obligatorie.
"(...) Primăria Capitalei poate, deși nu a realizat-o până acum, să aibă propriul sistem de testare, adică să aibă teste, aparate... Pe astea le are, dar asta înseamnă să aibă și unitățile sale independente de cele al Ministerului Sănătății cu care să poată să facă testare, și pe lângă asta poate să facă mai mult decât face Ministerul Sănătății. Poate să se ducă către acele zone de risc, care sunt spitalele pe care le are în subordine, centrele de îngrijire a vârstnicilor, sunt persoane expuse cum sunt șoferii din transportul public, sau funcționarii care sunt în contact direct cu publicul, și bineînțeles, acolo unde există focare poate să extindă ceea ce face Ministerul Sănătății, în baza unor protocoale pe care să le instituie ea singură", a mai afirmat Nicușor Dan.

El a recomandat ca oamenii să poarte mască și afară, nu numai în spațiile închise.

Întrebat dacă ar trebui să existe obligaţia ca bucureştenii să poarte masca peste tot, Dan a răspus: "Pe această chestiune există nişte normative care au fost date de autorităţile centrale şi care impun portul măştii în spaţiu deschis de la un anumit grad încolo, pe care Bucureştiul nu l-a atins încă. Însă eu, ca recomandare, recomand tuturor oamenilor să poarte mască de protecţie şi în afară, pentru că nu poate decât să-i protejeze şi pe ei şi pe cei cu care intră în contact".

De asemenea, chestionat care sunt cele mai periculoase locuri pentru bucureşteni, unde se pot infecta, Nicuşor Dan a enumerat pieţele, transportul public "când este depăşit ca şi capacitate".

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.