Reteaua Corect
Stelian Tanase

Nenorocirea de la Săpoca

Scris de Stelian Tanase in 19 august 2019 la 11:22, in Social. 328 vizualizari Intra in discutie Tagurisăpoca, sorina pintea, tragedie shortlinkhttp://crct.ro/nuSc

Tragedia de la Săpoca se alătură la scurt timp celei de la Caracal. Nu trebuie politizate in niciun fel dar in acelasi timp trebuie să observ că ele arata delabrarea gravă a instituțiilor, faptul că nimic aproape nu mai funcționeaza sub această administrație și că oricînd poți citi un breakings news – o nouă tragedie…Reactia celor care ar fi trebuit să intervină este de fiecare data întîrziată și ineficientă. In spatele lor – haosul și o vastă coruptie care a dus la ðelăsarea celor implicați, platiți să fie prezenți și să rezolve. Situașia asta nu durează chiar de azi de ieri.

Un alcoolic recidivist, 38 de ani, cu probleme psihice cunoscute, fișat, este internat pentru cîteva zile, interval în care ucide – in sevraj etilic – patru pacienți și răneste alti 9…Personalul spitalulului nu intervine sau intervine tardiv. Nenorocirea este exploatată la maximum de televiziuni, care se năpustesc ca lacustele asupra subiectului. Isi face apariția și ministrul de resort. Acaparează camerele și microfoanele. Post-factum se pare că știe tot ce era de făcut, dar nimic preventiv. De ce nu a luat măsuri înainte, ca sa nu se întîmple aceste crime, mă intreb. Te duci la un spital sa te faci bine și ești scos de acolo pe o targă, mort. Nenorocirea putea fi evitată, spune Sorina Pintea, dar nu a fost. De ce? Dă vina pe infirmiere și asistente. Și mai zice – „Sistemul suntem noi!” O fi, dar la ce ajută!? Nu pomenește nimic despre demisie, nici a sa, nici a altora de la virful sistemului de sănătate sau din rețeaua spitalelor psihiatrice. .

Imaginile triste de ieri de la Saroca m-au făcut să cred că tara asta nu e normală. Seamănă tot mai mult de la o vreme cu un azil psihiatric. Părem toți duși, absenți, cu gindurile tulburate, niște bolnavi. E o simplă impresie!? Oare!?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.