Reteaua Corect
Dan Chitic

Început de Sfârșit

Scris de Dan Chitic in 13 februarie 2018 la 12:07, in Social. 509 vizualizari Intra in discutie Tagurianicoruptie, dosar, justitie, sistem shortlinkhttp://crct.ro/nsf4

Într-o țară care a pierdut în ultimii 20 de ani 20% din popu­lație, în care jumătate de populație se ușurează în fundul curții, în care se moare în spitale de alte boli decât cele pentru care se intră, în care copiii ies din școală analfabeți, în care trenurile merg mai încet decât cu 100 de ani în urmă și în care autostrăzile… eram și noi numărul 1 la ceva. La anticorupție!

Aveam cei mai anticorupți procurori, în fruntea cărora se afla cea mai anticoruptă șefă de parchete.

Tot răul venea din corupția autohtonă, care, odată stârpită, ar fi descătușat ener­giile căpușate de acești paraziți ai neamului nostru. Toată speranța poporului se afla pe umerii celei care coordona magistral legiunile de anticorupți ce luptau pentru binele poporului.

Ei bine, cele din urmă zile au avut darul de a spulbera și acest din urmă vis, și această ultimă speranță. Și ne dăm seama că, odată visul terminat, am rămas doar… ultimii!

Și din poziția noastră de nație aflată la coada clasamentelor lumii, trăind într-o țară în care ambasadorii fac vizite de lucru la Guvern și în care corporațiile străine dictează politici și legi prin voci neștiute în deal la Cotroceni sau prin Parlament, ne trezim într-un plin coșmar: anticorupții cu care ne mândream și în care ne puneam atâtea speranțe erau de fapt… corupți și corupători!

Aflăm acum că „anticorupții“ forțau „ieșirea unor dosare“ pentru a împie­dica anumite persoane să ajungă premieri și, respectiv, miniștri de Justiție. Aflăm că șefii anticorupților își amenințau subalternii în stil mafiot, făcând referiri la viața și copiii acestora. Auzim despre mari corupți care discutau în privat cu șefa anticorupților (prin vii, vile sau chiar la dânsa în birou) și care primeau în mod generos de la aceasta imunități penale… rămânând și cu banii „comisionați“ de la bugetul de stat.

Constatăm că apropierea anticorupților de corupții lor, ai licuricilor - mai mari sau mai mici –, avea ca efect clasarea unor dosare cu nume și renume de corporație multinațională, iar asta ca urmare a unor „prescrieri“ inexplicabile din punct de vedere strict juridic.

Da. Ca nație, suntem ultimii. Suntem ultimii care ne dăm seama că asistăm la înlocuirea unui sistem mafiot de „colțul străzii“, național, cu un altul - transnațional, cu ascultare la înalte porți. Asistăm la anihilarea corupției naționale și înlocuirea acesteia cu una globală - mult mai cinică și mai eficientă, „instalată“ prin cozile de topor deghizate sub masca anticorupției. Suntem ultimii care reacționăm…

Ce ar trebui să mai aflăm pentru a renunța la como­ditatea acceptării minciunii în care trăim? Ce știri bombă care ne îngălbenesc ecranele televizoarelor ar trebui să mai apară pentru a accepta crunta realitate în care ne ducem zilele? Și mai ales la câte mârșăvii ar trebui să mai fim victime sau doar martori pentru a ieși din amorțeala nepăsării?

Acest moment istoric este în mod obligatoriu unul de sfârșit. De sfârșit a ipocririziei și minciunii unui sistem bolnav și de trezire la o realitate dureroasă, din care va trebui să găsim ieșire.

Sau doar de sfârșit.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.