Reteaua Corect

ÎNCEP EMOŢIILE pentru fostul ministru Sandu în dosarul Microsoft III

Un complet de trei judecători de la instanţa supremă începe, de marţi, audierile în dosarul Microsoft III, ce în care fostul ministru Gabriel Sandu este judecat pentru fapte de corupţie şi spălare de bani alături de oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, legat de contractele cu statul privind licenţe software, relatează Știripesurse.ro.

Astfel instanţ a dispus începerea audierilor după ce a respins o cerere a celor judecaţi prin care solicitau anularea tuturor actelor făcute până în prezent în dosar şi reluarea lui de zero, invocând efectele deciziei CCR care a stabilit neconstituționalitatea completurilor de trei magistraţi de la instanţa supremă.

După respingere judecătorii au stabilit începerea audierilor de martori ai acuzării, astfel că au fost citaţi pentru marţi cinci martori dintre care unul va da declaraţie prin video-conferinţă fiind unul dintre cei cu identitate protejată în acest dosar.

"Cu majoritate, Respinge cererea formulată de inculpaţii Tatomir Călin, Pescariu Dinu Mihail, Florică Claudiu Ionuţ şi Sandu Gabriel de trimitere a cauzei pentru repartizare aleatorie unui complet specializat. Amână cauza la data de 19 noiembrie 2019, ora 9,00, Sala Secţii Unite.

âSe vor cita martorii Tănase Cristian, Popescu Manuela Anca, precum şi martorii Eftene Sorin Cristian şi Pletea Florin, pentru termenul acordat, la adresele menţionate în rechizitoriu. Se va emite adresă către Ministerului Public Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a asigura prezenţa la termenul acordat a martorei Ivan Mioara - martor cu identitate protejată.

Cu opinie separată, în sensul trimiterii cauzei pentru repartizare aleatorie unui complet specializat conform art.29 din Legea nr.78/2000, modificat prin Legea nr.161/2003, în conformitate cu Decizia nr.417 din 3 iulie 2019 a Curţii Constituţionale a României.", a stabilit la ultimul termen de judecată instanţa supremă.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.