Reteaua Corect

NASA face dezvăluiri despre OZN-uri în cadrul unei reuniuni istorice

Scris de newsreporter in 09 iunie 2023 la 09:03, in Social. 490 vizualizari Intra in discutie Taguriaaro, grup de experți, nasa, OZN, reuniune, uap shortlinkhttp://crct.ro/nBrt

Potrivit unui grup de cercetători, autoritățile americane au analizat aproape 800 de rapoarte referitoare la fenomene aeriene neidentificate, acumulate pe parcursul mai multor decenii. Cu toate acestea, se crede că doar o fracțiune mică dintre aceste rapoarte prezintă cu adevărat aspecte inexplicabile, scrie adevarul.com, potrivit Știripesurse.

NASA a înființat grupul de experți anul trecut pentru a-și explica activitatea privind ceea ce numește fenomene anormale neidentificate (UAP), potrivit BBC.

UAP sunt definite ca fiind apariții „care nu pot fi identificate ca fiind aeronave sau fenomene naturale cunoscute dintr-o perspectivă științifică”.

Grupul de experți a organizat miercuri prima sa reuniune publică.

Multe observații pot fi explicate - altele rămân un mister

„Avem între 50 și 100 de rapoarte noi în fiecare lună”, a declarat Sean Kirkpatrick, director al Biroului de rezolvare a anomaliilor din toate domeniile (AARO), care face parte din Departamentul american al Apărării.

Dar el a precizat că numărul acestor incidente care sunt „posibil cu adevărat anormale” reprezintă între 2% și 5% din toată baza de date.

La un moment dat, în timpul ședinței, o înregistrare video realizată de o aeronavă militară deasupra vestului SUA a arătat o serie de puncte care se mișcau pe cerul nopții. Avionul militar nu a reușit să intercepteze obiectul, care s-a dovedit a fi un avion comercial care se îndrepta spre un aeroport.

Alte apariții sunt mai misterioase.

Un raport al Pentagonului din 2021 a declarat că din 144 de observații efectuate de piloți militari începând cu 2004, toate, cu excepția uneia, au rămas neexplicate. Oficialii nu au exclus posibilitatea ca obiectele să fie extraterestre.

Confidențialitatea limitează investigațiile NASA

Kirkpatrick a remarcat, de asemenea, că preocupările legate de confidențialitate limitează investigațiile agenției.

„Putem îndrepta cel mai mare aparat de colectare de pe întregul glob în orice punct dorim", a spus el. „O mare parte din ceea ce avem se află în jurul Statelor Unite continentale”, a adăugat el.

Microundele și iluziile optice

Datele legate de UAP sunt adesea dificil de interpretat și pot fi ușor denaturate.

David Spergel, președintele echipei UAP de la Nasa, a menționat o explozie de unde radio captată de cercetătorii din Australia.

„Aveau o structură foarte ciudată. Oamenii nu puteau să-și dea seama ce se întâmpla. Apoi au început să observe o mulțime de unde grupate în jurul orei prânzului”, a spus el.

S-a dovedit că instrumentele sensibile folosite de cercetători recepționau semnale de la un cuptor cu microunde folosit pentru a le încălzi prânzul.

Scott Kelly, un fost astronaut și pilot cu zeci de ani de experiență, a povestit o întâmplare despre o iluzie optică. El și copilotul său zburau în apropiere de Virginia Beach, iar colegul său „a fost convins că am zburat pe lângă un OZN”.

„Eu nu l-am văzut. Ne-am întors, ne-am dus să ne uităm la el și s-a dovedit că era Bart Simpson - un balon”.

Stigmatizarea și hărțuirea îngreunează cercetarea

Piloții comerciali sunt foarte reticenți în a raporta observațiile, a declarat Spergel, din cauza stigmatului care înconjoară farfuriile zburătoare.

„Unul dintre obiectivele noastre este de a elimina stigmatul”, a spus el, „deoarece este nevoie de date de înaltă calitate pentru a răspunde la întrebări importante despre UAP-uri”.

Iar unii oameni de știință s-au confruntat cu hărțuirea online pentru munca lor în domeniu.

„Hărțuirea nu face decât să ducă la o mai mare stigmatizare a domeniului UAP, împiedicând semnificativ procesul științific și descurajându-i pe alții să studieze acest subiect important”, a declarat șeful departamentului științific al Nasa, Nicola Fox.

O nouă eră a transparenței

Unul dintre motivele pentru care întâlnirea de miercuri este atât de notabilă este schimbarea de abordare a NASA. Agenția spațială a petrecut zeci de ani dezmințind aparițiile OZN-urilor.

La finalul audierii, comisia a răspuns la întrebările publicului. Una dintre ele a fost „Ce ascunde NASA?”. Dan Evans de la NASA a răspuns că agenția s-a angajat să fie transparentă. „De aceea ne aflăm astăzi aici, în direct la televizor”, a spus el.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.