Reteaua Corect

În școlile lituaniene, tinerii vor fi pregătiţi pentru război

Scris de newsreporter in 14 Mai 2022 la 10:11, in Social. 279 vizualizari Intra in discutie Tagurilituania, pregatiri pentru razboi, razboi shortlinkhttp://crct.ro/nzA3

În școlile lituaniene vor fi organizate cursuri pentru dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor, precum şi pentru dezvoltarea spritului comunitar, potrivit anunţului făcut de Ministerul Apărării şi Ministerul Educaţiei din Lituania, citat de Magyar Nemzet. Potrivit anunţului celor două ministere, proiectul va fi pus în practică în primăvara anului viitor, cu participarea elevilor din clasele V-X. Cursul va dura doar trei zile într-un an școlar, însă participarea este obligatorie, iar elevii nu vor putea finaliza anul școlar fără participarea la acest curs, scrie HotNews.

Pe parcursul antrenamentului, tinerii pot dobândi abilitățile de care au nevoie pentru a supraviețui și a apăra țara. Ei vor fi învăţaţi cum să supravieţuiască într-o sălbăticie (de exemplu într-o pădure), cum se acorde primul ajutor şi cum pot toate acestea să le facă în siguranţă, a precizat ministrul apărării, Arvydas Anusauskas.

Potrivit ministrului lituan al educaţiei, la alcătuirea curriculumului trebuie luată în considerare şi dezvoltarea competenţelor civice, ceea ce include în prezent pregătirea tinerilor pentru un eventual atac.

În Lituania - și practic în toate cele trei țări baltice - militarizarea societății nu este o noutate. Rădăcinile rezistenței sociale datează încă din Primul Război Mondial și din perioada ocupației sovietice.

După anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, organizațiile paramilitare se află într-o renaştere, iar din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia a crescut şi mai mult importanţa acestor organizaţii.

În Letonia, de exemplu, unitatea de tineret a Gărzii Naționale funcționează din 1992, iar în 2015 Guvernul a prezentat planuri ambițioase de îmbunătățire a acesteia. Astfel, în 2024, în cadrul fiecărei administraţii publice locale vor fi înfiinţate centre de instruire a aproximativ 16 mii de tineri, începând cu copiii cu vârsta de 10 ani şi până la adulţi cu vârsta de 21 de ani.

În Lituania, organizația paramilitară asemănătoare Gărzii Naționale letone funcționează din 1919 sub numele de Asociația trăgătorilor de arme, care are aproximativ zece mii de membri, dintre care jumătate sunt tineri. (Rador)

 

  HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.