Reteaua Corect
Stelian Tanase

MTR – la loc comanda!

Dupa cateva zile de rezistenta si obtuzitate, conducerea provizorie a MTR a cedat. Nu stiu daca este la cererea expresa ministrului Culturii care a primit memorii despre caz. Ministrul s-a vazut tarat intr-un scandal si e posibil sa fi reactionat. Sau este din proprie initiativa!? Nu stiu. Birocratia se misca mai curand la ordin sau cand crede ca face o placere sefului. Cert este ca MTR a iesit ieri (a doua zi dupa publicarea pe blog a articolului care denunta decizia desfiintarii targului de aici ) cu un comunicat prin care anunta ca targul se va relua la mijlocul lui septembrie. E la loc comanda!

Cateva observatii. Targurile nu vor fi organizate pe o baza saptamanala ca pana acum, ci bilunara si vor fi organizate de MTR direct, nu prin terti. S-a preferat bilunar pentru ca ar fi prea mare efort sa se organizeze in fiecara weekend. Poate si calitatea va fi mai ridicata. Poate asa se vede mai bine de ce era mai sigura externalizarea aceste actiuni. La cati salariati are MTR e greu sa gaseasca in inerior destui „experti” capabili sa se ocupe ei de evenimente de asemenea proportii la 7 zile o data. Unul dintre motivele pentru care s-a apelat la firme din afara MTR a fost si acela ca pur si simplu nu s-au gasit in interior resurse, oameni calificati si disponibili sa organizeze ei targul.  Lucrul se stie bine la MTR.

Oricum criza pare depasita, macar partial. Lucrurile s-au mai relaxat. Faptul ca vor fi organizate direct de personalul MTR poate sa fie si bine. Acesta va putea sa isi probeze profesionalismul dupa ce a reclamat dilentantismul organizatorilor de pana acum. Inseamna ca vom vedea produse noi, expozanti noi si deosebiti, din mai multe zone ale tarii. Si mai ales va fi un concept diferit. La pregatirea pe care o au cei din MTR cred ca e obligatoriu sa avem targuri de un nivel mai bun. Vom vedea. Daca e asa, toata lumea are numai de castigat.

Cum s-a ajuns aici!? Protestul publicat pe blogul nostru miercuri a starnit nenumarate reactii pentru ca a adus o problema acuta in spatiul public, macar pentru bucuresteni. Trebuie multumit intai, pentru anularea deciziei abuzive a MTR, jurnalistilor tv care au popularizat subiectul. Apoi celor care, in presa scrisa, au dezbatut decizia doamnei Pasima. Si mai ales de multumit celor care – foarte numerosi- au avut reactii prompte in mediul on-line. Sunt mii de comentarii care dezaproba desfintarea targului operata de conducerea MTR. A mai fost – sa amintesc – si mobilizarea vizitatorilor si mai ales a producatorilor care vand aici de 5 ani si care expuneau in fiecare week-end. Ei s-au adresat autoritatilor. Au scris la presedintie, ministrului Culturii, etc. 

E bine ca totusi doamna Pasima&Co au receptionat ecourile starnite de decizia lor eronata. Reluarea targului de la MTR este un lucru pozitiv. Prima editie – la 11-12 septembrie. Ultima din acest an, 2-4 decembrie.

Inca ceva la final. Situatia critica de la MTR dureaza de foarte multi ani. Ea a aparut indata dupa disparitia prematura a prietenului meu Horia Bernea, fondatorul muzeului in 1990 sub ministeriatul lui Andrei Plesu. Criza de fond e departe totusi de a se rezolva – dincolo de targuri si concursuri. Rana este mult prea adanca.

Sursa: Stelian-tanase.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.