Reteaua Corect
Stelian Tanase

Morala creștină și sexul

Biserica ortodoxă română e mai mult ca oricind zguduită de scandaluri sexuale. Homosexuale, de fapt. Nu imi imaginez că prin alte biserici lucrurile stau mai roz. Patriarhul Daniel si Sinodul au fost luati pe nepregătite, dar nu cred ca nu se cunoștea ca preotii, calugarii etc păcătuiesc prin mănăstirile și bisericile pe care le păstoresc. Dar s-a preferat scandalului, închiderea ochilor. Odată și o dată tot trebuia să iasă la suprafață ce se întîmpla. S-a intimplat acum. Reactia BOR este moderată. Nimeni nu va păți mare lucru. Ideea pe care se merge este iertarea păcatelor! În fond a pierde o slubă (maximul de pedeapsă), chiar și dregătoria de episcop al Hușilor, este ceva banal azi în România.

Ma intreb unde sunt militantii civici care să atace BOR pentru sancționarea celor doi homosexuali ? Adică de ce această discriminare!? In afara bisericii să ai voie sa te imperechezi cu cineva de acelasi sex cu tine si inauntrul ei, nu!? La ciți tîmpiti sunt pe lumea asta, nu m-ar mira să aud și una ca asa. Alta întrebare  – cam cite procente mai are Biserica Ortodoxă Română in acest zile in sondaje la capitolele incredere si popularitate? Ea are pe cap în vara asta si scandalul impozitelor ți taxelor. Lumea – chiar si credinciosii) – e de parere ca BOR ar trebuie să plateasca taxe în rind cu toată lumea, fara nicio excepție. Iohannis si Dragnea se opun. Fireste și patriarhul Daniel. BOR cere înapoi moșiile confiscate de Cuza in 1864 la schimb! Cred totusi ca Alexandru Ioan Cuza este iubit in BOR, de vreme ce pe dealul Patriarhiei se află o măreață ( si f.urită) statuie a domnitorului, ridicata cu mult fast în anii 90 !

Ieri si alaltăieri a avut loc un mare conclav al BOR la rețendința patriarhală. Sub pretextul studierii statutului, de fapt s-a discutat ce se poate face in toiul acestui scandal sexual fara precedent. S-a ajuns la concluzia că disciplina lasă de dorit de sus și pînă jos. Ca peste tot – și in lumea laica – legile, regulile, statutele sunt incomplete si neclare. Asa ca nu prea stie nimeni de unde sa apuce pisica, de cap sau de coadă. Discutia va fi reluata in Sinod, in 17-18 august cind  abaterile de la morala crestina vor fi dezbătute si se vor lua hotărîri.  Sper eu, aspre. Deocamdata , cum am spus, se merge pe o linie moderată. Iat- citez din comunicatul BOR- „Îndreptarea duhovnicească a clericilor care au comis abateri grave, precum şi îndreptarea tuturor păcătoşilor, în general, necesită multă rugăciune, post, pocăinţă şi sfătuire duhovnicească.”

Nu stiu cit ajută ca Patriarhul Daniel -in acest context – a cerut iertare credincioșilor „cu multă durere in suflet”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.