Reteaua Corect
Adina Anghelescu

Moartea bântuie cu duba DNA. Şi dă târcoale cu coasa ţinută de nişte magistraţi inumani!

Scris de Adina Anghelescu in 03 martie 2020 la 12:38, in Social. 761 vizualizari Intra in discutie TaguriCatalin Predoiu, crin bologa, DNA, justitie, Kovesi, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nvLi

Cine credea că Crin Bologa, procurorul de la Zalău, va veni să conducă DNA într-o altă manieră decât cea a Codruţei Kovesi s-a înşelat. Amarnic. După câtă “laudatio” i-a făcut ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, am fost convinsă că Bologa va acţiona ca o ghilotină pentru PSD. Şi uite că aşa şi este!

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii şi director al Spitalului de la Baia Mare a fost săltată în cel mai abject mod, direct de la locul de muncă, după ce s-a dat sfoară în ţară că a fost prinsă în flagrant. Care flagrant? Nu există flagrant fără proces verbal. Care, am înţeles cu toţii de la avocaţii apărători, că nu există.

Aş vrea, însă, să pornesc invers cu povestea calvarului pe care îl trăieşte acum Sorina Pintea. De la coadă la cap. Boala de care suferă Pintea este foarte gravă. Şi poate duce, oricând, la deces, dacă tratamentul nu este realizat continuu şi corespunzător. Ca şi alimentaţia. Dermatomiozită. Un diagnostic crunt, care i-a fost pus, slavă Domnului, la momentul oportun pentru a mai putea fi tratată. Nu şi vindecată. Este o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea şi muşchii, dar poate afecta şi articulaţiile, esofagul, plămânii şi, mai rar, inima. Este o boală autoimună. Urâtă. Cu crampe musculare, disfagie, oboseală excesivă, febră, apariţia de nodule sub piele, inflamaţii ale plămânilor, ulceraţii. E o boală care poate dezvolta rapid şi alte afecţiuni, precum lupusul eritemotos, miocardită, insuficienţă cardiac şi te miri ce alte boli îngrozitoare. Şi, foarte grav, boală pulmonară interstiţială. Vă daţi seama, în condiţiile în care trăim apocalipsa coronavirusului COVID-19, ce înseamnă să stai în condiţii de arest cu o astfel de boală? Intuiţi măcar care sunt riscurile? Cred că toţi ne putem da seama, fără mari eforturi. Se ştie care sunt condiţiile din arest. Şi câtă igienă există după gratii. De dezinfecţie nici nu cred că e cazul să mai amintim…Dumnezeu cu mila Sa!

În astfel de condiţii, Sorina Pintea, care are nevoie de cortizon, care are nevoie de o alimentaţie sănătoasă, fără pic de sare, a intrat în criză. Starea ei s-a înrăutăţit. Deşi trebuia dusă urgent la spital, abia azi a fost dusă la Spitalul Sf Maria, acolo unde se află Ruxandra Ionescu, excepţionalul medic care a diagnosticat-o şi care se ocupa de tratamentul Sorinei. E internată sub pază. Ca şi cum ar fi un infractor super-periculos. Căci aşa a stabilit judecătoarea Iorguţa de la Tribunalul Bucureşti. Că Pintea prezintă un pericol social ridicat. Altfel, dacă avea un pic de minte şi inimă, dacă se apleca asupra cazului mai mult decât a clipit din ochi şi a dat din gură procurorul DNA, ar fi luat o altă decizie. Avea la îndemână mai multe opţiuni. Putea să decidă arest la domiciliu, dacă tot era comanda de  “arest”. Sorina Pintea nu este Ghenosu, nici Clămparu, nu e traficant de droguri, nu este Gheorghe Dincă. Este un om care are acasă, pe lângă cei doi fii, o fetiţă adoptată, de cinci anişori. Este un manager de spital (foarte bun!), este fost ministru al Sănătăţii care, cât a stat în fruntea ministerului nu au existat probleme cu mită pentru vreo licitaţie, pentru vreun contract de achiziţii, deşi acolo era grosul banilor din Sănătate pentru tot ce înseamnă administrarea spitalelor din subordine. Şi atunci, cum de acum, hodoronc tronc, o apuca pe Pintea luarea de mită? Cum a ajuns la Baia mare înapoi la spital, cum a ales să candideze pentru Primărie, cum a deranjat!

Mulţi se întreabă de unde şi până unde acest deranj. Din lumea halatelor albe? Nici vorbă. Din politică! Asta e. În România, politica te ridică, te coboară şi, la un moment dat, dacă e interes, cu plăcere te şi omoară! Aşa şi cu Sorina Pintea.

În Baia Mare se vorbeşte că Cherecheş avea o problemă, de multă vreme, cu Sorina Pintea. Aşa o fi…Faptul că Pintea avea drept ţintă candidatura pentru primar la Baia Mare pare, pentru unii, că a declanşat “frangrantul”. Cherecheş se jură că nu are treabă cu raţa-n gură (să credem?) la primar pe bătătură…

Dar ce treabă are Liviu Pop cu chestia asta? Pop trebuia să îi fie recunoscător lui Pintea pentru că ea i-a cedat, în februarie 2017, locul pentru ca domnul să ajungă senator. El era următorul clasat la alegerile parlamentare. De sub linie, Pop a trecut deasupra liniei.  Deci, trebuia să îi mulţumească  colegei Sorina. În 2017, Pop ajunge secretar de stat la Educaţie. Hodoronc-tronc, după ce guvernul Grindeanu pică, Guvernul Tudose îl propulsează mai sus pe Liviu Pop. Ministru la Educaţie. Nu că ar avea cine ştie ce aptitudini…Vine Guvernul Dăncilă. Pintea ajunge ministru al Sănătăţii şi instituie programul prin care se doreşte stoparea corupţiei din sistemul medical. Instituie chiar şi sinistrul telefon prin care orice pacient să îşi spună oful, cui şi la ce spital a dat şpagă. Un program aberant, prin care cetăţeni dedaţi răului, pe care vor să îl facă oricui sau sa iasă moţ, în faţă, eroi ai luptei anticorupţie,  pot mânca rahat despre oricine, lansând sub anonimat vinovăţii neprobate. Trec, însă, peste asta.

Ajung la ceea ce se întîmplă acum. La denunţătorii sclavi ai DNA şi la sforarii lor. Imediat după ce izbucneşte dosarul de la DICOT cu aşa-zisa “grupare organizată pesedistă” care ar fi săvârşit un pomelnic de infracţiuni pentru că ar fi influenţat punerea în funcţie de execuţie pe deconcentrate la Caraş Severin, hop şi DNA cu duba la Spitalul de la Baia Mare, s- o ia pe sus pe Sorina Pintea. Managerul spitalului se trezeşte cu un plic sau pungă (nu se ştie exact încă) pe birou, habar nu are că acolo sunt bani şi, hap, apar procurorii! Ca în filmele cu proşti, toată lumea înghite găluşca, timp în care presei i se servesc firmituri din care toţi trebuie să înţeleagă că a fost un indubitabil flagrant.

În toată această poveste, apar ulterior informaţii halucinante şi se iţeşte, din balta cu dejecţii, numele lui Liviu Pop în ecuaţia mitei la Pintea. Toate informaţiile, inclusiv declaraţia dată de fiul Sorinei Pintea, duc la concluzia că Liviu Pop ar fi „buricul” operaţiunii. De aia DNA l-a ocolit până acum? Nu trebuia săltat odată cu Pintea? Liviu Pop are legătură de afinitate cu denunţătorul din cauză. Liviu Pop a declarat că băiatul denunţătorului este finul lui şi că familia denunţătorului e “extraordinară”.  OOOPS!

Curiozitatea mea este legată de motivul pentru care procurorii DNA l-au ocolit pe Liviu Pop din anchetă. De ce şi pentru ce!? Si mai am câteva curiozităţi. Cine a ordonat ca Pintea să fie distrusă? Şi de ce? Este Pintea un trofeu de campanie al DNA sau este parte din planul de distrugere în masă al PSD? Iar acest plan de distrugere este cel mai uşor de realizat din interior, prin slugi securiste? Este Liviu Pop şantajat de DNA? Dacă da, cu ce? Dar Cherecheş? Mai are Cherecheş vreo problemă la DNA şi nu o ştie nimeni deocamdată?

Avertizam încă din toamna anului trecut, în diverse emisiuni, că anul acesta, 2020, va fi unul crîncen, cu sânge pe pereţii Justiţiei. Uite că se adevereşte. Avertizam că sistemul se reface, că Hidrei îi vor creşte alte capete. Şi uite că aşa e. Părerea mea, Crin Bologa e unul dintre aceste capete.

Cât priveşte cazul Sorinei Pintea, până acum nimic nu m-a convins că DNA are vreo probă solidă. Doar denunţul lui Costea şi împuţita modalitate a acestuia prin care a lăsat repejor o mită înseriată într-un plic(pungă) pe biroul Sorinei Pintea. Ei bine, asupra acestui aspect aş vrea să atrag atenţia un pic. Vă daţi seama în ce ţară de distruşi la cap trăim? Orice nemernic sau orice idiot folosit de un grup de interese, băgat la înaintare, poate arunca un plic cu un mărţişor sau o „cutie roz” drept cadou, de Crăciun, de Paşte sau în orice zi are DNA plan, pe masa oricui este bun de capturat la comandă.  Oricine poate deveni, astfel, prada pentru DNA. Aşa că, înţeleg greaţa nemărginită pe care au început să o aibă medicii. Înţeleg şi faptul că, aşa cum se petrec lucrurile în România, oamenii vor începe să se izoleze mai ceva ca cei care sunt acum, izolaţi la domiciliu, ca măsură anti-coronavirus. Şi mai înţeleg că judecători ca doamna Iorguţa de la Tribunalul Bucureşti, pentru care nu contează şi viaţa persoanei căreia îi judecă starea de libertate, sunt destui. Şi victimele lor au fost pe măsură. Adamescu, Stan Mustaţă etc…Dumnezeu să îi odihnească, iar pe cei vii şi nevinovaţi să îi păzească de astfel de judecăţi!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.