Reteaua Corect

Miza amânării procesului lui Liviu Dragnea - Care sunt șansele ca procesul să se reia

Scris de newsreporter in 16 aprilie 2019 la 09:17, in Social. 341 vizualizari Intra in discutie Taguri20 mai, amanare, ccr, liviu dragnea, miza, proces shortlinkhttp://crct.ro/nuje

Instanța supremă a decis amânarea ultimului termen din dosarul în care este judecat Liviu Dragnea, ca urmare a unor excepții de neconstituționalitate puse în discuție de DNA. Următoarea ședință de judecată a fost stabilită pe 20 mai, relatează Șirpesurse.ro.

Procurorul de ședință a cerut sesizarea CCR privind un articol din Codul Penal și unul din Legea 78/2000.

Unul dintre textele in legătură cu care s-a cerut sesizarea Curții se referă la completurile specializate din prima instanță, DNA susținând că este neclară noțiunea de completuri specializate. Al doilea are legătură cu prescripția, invocându-se lipsa de claritate a interpretării unui recurs in interesul legii privind această procedură.

DNA a solicitat schimbarea încadrării juridice, context în care avocatul lui Liviu Dragnea a pus în discuție posibilitatea de intervenție a prescripției, aceasta fiind una dintre problemele cu care DNA intenționează sesizarea CCR.

Dacă termenul din 20 mai nu va fi ultimul, sunt șanse mari ca procesul să se reia, având în vedere că unul dintre cei cinci judecători, Luciana Mera, se va pensiona începând cu 1 iunie. Astfel, odată înlocuit, părțile ar putea cere reluarea dosarului pentru ca noul magistrat să fie la curent cu evoluția cauzei.

La termenul de pe 15 aprilie, avocații au cerut amânarea având în vedere pronunțarea așteptată de la CCR privind completurile specializate. Ulterior, DNA a pus în discuție cele două excepții de neconstituționalitate, fapt ce a dus la noi cereri de amânare ale avocaților. Instanța a decis ca pentru respectarea dreptului la apărare să amâne termenul. Anumite surse din sistem suspectează o intenție a DNA de a se dispune o amânare în dosar, însă alți specialiști spun că procurorii au încercat să crească șansele de a obține o condamnare.

Luni, Liviu Dragnea a dat declaratie in fata judecatorilor, mentionand că dosarul său este unul politic. Liderul PSD a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de îmchisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Sura: Știrpesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.