Reteaua Corect

MITINGURI pro şi contra comunităţii LGBT astăzi în Capitală

Scris de newsreporter in 22 iunie 2019 la 10:39, in Social. 303 vizualizari Intra in discutie Taguribucuresti, capitala, lgbt, miting shortlinkhttp://crct.ro/nuBV

Două manifestări sunt organizate, în cursul zilei de sâmbătă, Marşul Normalităţii, respectiv Bucharest Pride - cu scopuri diferite în privinţa comunităţii LGBT, însă punct de întâlnire comun, în Piaţa Victoriei. Jandarmeria anunţă că are forţe de ordine în teren pentru a asigura ordinea, scrie Mediafax.

Mişcarea Noua Dreaptă organizează, începând cu ora 12:00, Marşul Normalităţii, manifestare dedicată „familiei naturale, întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”. Potrivit organizatorilor, marşul este organizat anual, încă din 2005, iar cel de sâmbătă este aprobat de Primăria Capitalei.

 

Jandarmeria Capitalei anunţă că la eveniment organizatorii aşteaptă 300 de persoane.

Participanţii la eveniment vor porni pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Unirii - Patriarhia Română.

 

Marşul are drept scop manifestarea nemulţumirii faţă de mai multe aspecte, între care şi: „faţă de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen şi provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării parteneriatelor, căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale; faţă de intenţia partidelor parlamentare de a băga pe gâtul românilor "parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex", în dispreţul celor 3,5 milioane de români care au votat, în proporţie de 92% DA la Referendumul din 6-7 Octombrie 2018 pentru iniţiativa legislativă de modificare a Constituţiei şi definirea familiei că fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, se arată pe pagina de internet a Mişcării Noua Dreaptă.

La Marşul Normalităţii vor participa şi membrii organizaţiei Frăţia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă. Potrivit acestora, manfestarea are drept scop protejarea „familiilor şi copiilor de atacul pe faţă al homosexualilor şi al acoliţilor lor”.

Spre seară, la ora 17:00, dar tot în Piaţa Victoriei, are loc Bucharest Pride 2019, care are drept punct de întâlnire intersecţia dintre Piaţa Victoriei - Calea Victoriei şi strada Sevastopol. De pe Calea Victoriei, participanţii vor porni în marş pentru a parcurge 2.3 kilometri distanţă până în Piaţa Universităţii, unde se va socializa.

„La Bucharest Pride 2019 facem petrecere de majorat pentru comunitatea LGBTQIA+ pe Calea Victoriei. Vino să te bucuri alături de prima generaţie care iubeşte liber, la 18 ani de la abrogarea articolului 200 care pedepsea cu închisoarea relaţiile între persone de acelaşi sex”, se arată pe pagina de Facebook a organizatorilor.

La această adunare publică, organizatorii estimează participarea unui număr de aproximativ 5.000 de persoane, arată Jandarmeria Capitalei.

La ambele manifestări vor fi prezenţi jandarmii pentru a asigura ordinea şi protecţia participanţilor.

„Deplasarea participanţilor se va face pe carosabil cu restricţionarea circulaţiei rutiere, acolo unde situaţia impune. Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial”, sunt recomandările Jandarmeriei Bucureşti.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.