Reteaua Corect

Mirel Palada, despre promisiunea vaccinului „voluntar”

Scris de newsreporter in 30 noiembrie 2020 la 11:52, in Social. 393 vizualizari Intra in discutie Taguricovid, mirel palada, vaccin, voluntar shortlinkhttp://crct.ro/nx1j

Sociologul Mirel Palada comentează pe Facebool promisiunea potrivit căreia vaccinul anti-Covid ar urma să fie unul voluntar. Iată postarea:

„Vaccinul este gratis și voluntar, declară autoritățile. Voluntar. Adică îl face cine vrea.

Da, da. Cum să nu. Va fi voluntar pînă o să înceapă să ni-l ceară ca să facem chestii. Să ieșim din țară. Deja au început companii aeriene să declare că fără vaccin nu ne primesc la bordul avionului.
Asta se va extinde încet-încet. Fără vaccin n-o să mai fim primiți la muncă, la multinaționale. N-o să mai avem voie să mergem pe stradă. Să ieșim din casă. E voluntar vaccinul, cum să nu. Dar uite așa, printr-o viclenie bicisnică, el de fapt va deveni obligatoriu. O șulfăreală de stat autoritarian.
Nu am nici o așteptare de la poporul român. E un popor bleg, stătut, milog. Popor de slugi. Învățat să fie asuprit. Să plece grumazul sub jug. Dacă i se va zice că nu are ce să facă fără vaccin, se va vaccina. Deși acum clamează jumătate din populație în sondaje că nu vrea să se vaccineze.
Clamează degeaba. Numa gura e de noi. Cînd o să se pună presiunea socială pe docili, toată lumea dintr-o dată o să chițăie după vaccin. Să se poată urca în avion, să aibă privilegiul și onoarea să poată merge să culeagă în libertate sparanghelul la stăpîni. Cu masca pe față, evident.
Singura mea speranță tot la lumea liberă e. Acolo unde oamenii încă prețuiesc libertatea.
La englezi. Ăia care au zis Brexit. Sictir coană Merkel, nu ne faci tu legile. Liberi am fost sute de ani, nu ne pune botniță acum neamțul cu viclenie, nu ne cucerește din vorbe, fără război.
La americani. Ăia care cînd s-a instituit interdicția de circulație în California zilele astea, a ieșit tot Los Angelesul în plimbare să dea un claxon cinstit prin fața casei guvernatorului. Zeci de mii și sute de mii de oameni care și-au clamat drepturile în mod civic. Cu adevărat civic, nu ca "societatea civilă" de la noi construită de Soros și de Securitate.
De-acolo ne vine scăparea. De la lumea liberă. De la cei care încă mai prețuiesc libertatea. Mă aștept ca în curînd să explodeze în societățile democratice o puternică dezbatere publică, plină de patimă și de indignare, la adresa restrîngerii libertăților și a încălcării drepturilor omului.
Mă aștept ca francezii să iasă în stradă cu milioanele. Mă aștept ca italienii să urle. Ca brazilienii să protesteze. Ca nemții să zică Nicht. Ca spaniolii să dea cu huo și să respingă încălcarea drepturilor omului.
Aștept scăparea de la lumea liberă. De la ai mei nu-mi fac nici un fel de iluzii. România n-a fost niciodată în stare să genereze o dezbatere adevărată. Totul a venit în plic. Ce ne-au zis stăpînii, aia am făcut. Milogi. Cu exces de zel. România, această țară de slugi. Acest Mizil al Europei. Această baltă de mediocritate și de supușenie scîrbavnică.
Hai, să trăiți cu masca pe față și cu zgarda la gît. Altceva nu meritați.
Ghinion”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.