Reteaua Corect

Ministrul Mediului din Australia scoate din sertar un document șocant

Scris de newsreporter in 19 iulie 2022 la 10:24, in Social. 375 vizualizari Intra in discutie Taguriaustralia, document, incendii, ministeru mediului shortlinkhttp://crct.ro/nzT3

Flora şi fauna unice ale Australiei sunt expuse unui risc mai mare decât oricând din cauza incendiilor de vegetaţie, a secetei, activităţilor umane şi încălzirii globale, conform unui raport "şocant" dat publicităţii marţi de Guvern, informează AFP. Tabloul daunelor descris de raportul ştiinţific este semnificativ. De la începutul secolului XX, temperatura terestră din Australia a crescut cu 1,4 grade Celsius din cauza încălzirii globale, accelerând deteriorarea florei şi faunei, relatează Știripesurse.

Ministrul Mediului, Tanya Plibersek, a descris un "document şocant", care "spune o poveste a crizei şi a declinului mediului înconjurător australian", a declarat oficialul.

Incendiile de vegetaţie din 2019-2020 au mistuit peste opt milioane de hectare de vegetaţie şi au ucis sau strămutat între unu şi trei miliarde de animale pe teritoriul ţării, potrivit principalelor concluzii ale raportului.

Valurile de căldură la nivelul oceanului au provocat albirea masivă a coralilor din Marea Barieră de Corali în 2016, 2017 şi 2020. De atunci, un raport guvernamental publicat în martie a relevat că reciful a suferit un nou episod masiv de albire.

Milioane de hectare de pădure virgină au fost şi ele distruse începând din 1990.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu peste şapte milioane de hectare de habitat al speciilor aflate pe cale de dispariţie între 2000 şi 2017, se mai arată în raport.

În cinci ani, peste 200 de specii de plante şi animale de importanţă naţională au fost adăugate pe lista speciilor aflate pe cale de dispariţie, conform legislaţiei australiene privind mediul.

"Australia a pierdut mai multe specii de mamifere decât orice alt continent", indică raportul, numărul de noi specii înregistrate ca fiind ameninţate crescând cu 8% în cinci ani.

Oraşele australiene se dezvoltă, de asemenea, într-un ritm rapid, potrivit raportului, ceea ce conduce la intensificarea căldurii, la creşterea poluării şi la înmulţirea deşeurilor urbane, punând în acelaşi timp presiune asupra resurselor de apă şi energie.

"Sydney a pierdut peste 70% din vegetaţia sa nativă din cauza dezvoltării", se afirmă în raport.

Australia are de suferit în mod deosebit din cauza schimbărilor climatice, fiind afectată în mod regulat de secete, incendii de pădure devastatoare, dar şi de inundaţii repetate, din ce în ce mai grave.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.