Reteaua Corect

Ministrul Justiției anunță noi măsuri pentru recuperarea câștigurilor ilicite

Ministerul Justiției și Ambasada SUA în România au organizat luni, 28 septembrie, un webinar care a abordat unul dintre cele mai fierbinți subiecte ale acestor zile: modalitățile de urmărire și recuperare a produsului infracțiunilor. Cu mai puțin de un an în urmă, Ministrul Predoiu și ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, au pus pe agenda instituțională dezvoltarea unui parteneriat solid în combaterea infracțiunilor grave și privarea criminalilor de câștigurile lor ilicite, relatează Știripesurse.ro.

A urmat o activitate intensă în care au fost implicate resurse și expertize pentru a contracara acest fenomen printr-o acțiune coordonată. Cu această ocazie, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a lansat o nouă propunere de politică publică privind urmărirea şi recuperarea efectivă a produsului infracţiunii prin măsuri de consolidare a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI): „Aș dori să exprim angajamentul Ministerului Justiției de a consolida performanța generală a sistemului național de recuperare a activelor provenite din infracțiuni. O echipă de experți lucrează sub coordonarea mea directă în elaborarea unui set de măsuri care vor consolida ANABI și care vor oferi instrumente utile poliției și procurorilor pentru a combate mai bine infracțiunile și pentru a recupera câștigurile ilicite ale infractorilor.

În acest sens, avem în vedere măsuri atât de natură legislativă, cât și administrativă. Ne vom actualiza legile astfel încât ANABI să fie mai prezentă, mai implicată, în cazuri internaționale majore. De asemenea, procurorilor și poliției li se vor acorda mai mult acces la informațiile financiare în cadrul punerii în aplicare a directivelor UE recente în legislația națională. Lucrăm la acest lucru cu partenerii noștri euro-atlantici pentru a stopa crima organizată și corupția.”

La webinar-ul cu tema „COVID-19 Frauds and How to Follow the Money to Investigate and Prosecute Transnational Organized Crime/Fraude legate de pandemia COVID-19 și modalități de urmărire a traseului banilor în investigarea și urmărirea penală a criminalității organizate transfrontaliere”, organizat de ICHIP (International Computer Hacking and Intellectual Property) și ANABI, au participat peste 300 de experți din cadrul Ministerului Justiției, Ministerului Public (DNA, DIICOT și PICCJ), Ministerului Afacerilor Interne, CSM, Ministerului Finanțelor Publice, ANAF, precum și experți din cadrul Department of Justice, FBI și Homeland Security.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.