Reteaua Corect

Ministrul Educației: Nu voi schimba regulile în timpul jocului. Examenele naționale rămân la fel

Ministrul Monica Anisie a declarat, la preluarea mandatului de la Educație și Cercetare, că toate deciziile pe care le va lua se vor baza pe răspunsul la întrebarea: ”Ce aduce bun pentru elev măsura pe care o iau?” În același timp, Anisie a spus că își dorește un parteneriat real cu sindicatele și cu elevii. Ministrul Educației a declarat că nu va schimba regulile în timpul jocului, iar examenele naționale nu vor fi schimbate, scrie Hotnews.ro.

Premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan participă la ceremonia de predare-primire a gestiunii administrative/mandatului de ministru al Educaţiei şi Cercetării. ”In centrul educației din Guvernului Orban va fi copilul, a declarat Raluca Turcan la preluarea mandatului de la Educație.

  • Declarațiile principale ale Monicăi Anisie

Ministrul Monica Anisie a declarat că toate deciziile pe care le va lua se vor baza pe răspunsul la întrebarea: ”Ce aduce bun pentru elev măsura pe care o iau?” În același timp, Anisie a spus că își dorește un parteneriat real cu sindicatele și cu elevii.

”Sunt un om al sistemului de educație și un profesor care cu încredere și-a făcut treaba la clasă și la fel îmi doresc ca și la minister, cu transparență și credibilitate, cu predictibilitate să luăm măsuri, așa cum am declarat și în prima mea zi, pentru tineri, pentru copii și studenți. Imi doresc ca acest mandat să fie realizat, bazat pe ceea ce înseamnă transparență decizională, de aceea întotdeauna mă voi consulta cu toți partenerii noștri educaționali”, a spus Anisie.

”Eu sunt un om al sistemului de educație și îmi doresc ca acești copii și studenți să aibă un partener de încredere”, a mai spus Anisie.

Una dintre măsurile pe care le va lua noul ministru al Educației va fi comasarea Institutului de Științe ale Educației cu Centrul Național de Evaluare și Examinare.

”Îmi doresc în cadrul Ministerului Educației un laborator de cercetare care să-mi livreze studii și documente despre sistemul de educație” , a spus Anisie. Ea a mai arătat că această măsură a fost luată pentru că până acum niciun ministru nu a ținut cont de lucrările realizate de specialiștii de la Institutul pentru Științe ale Educației.

  • Numărul secretarilor de stat de la Educație se va înjumătăți

În privinața reorganizării ministerului, Anisie a spus că vor fi mult mai puțini secretari de stat la Ministerul Educației. ”Va fi o reorganizare a Ministerului, noi acum vorbim despre Ministerul Educatiei si Cercetarii. Vom gândi o nouă organigramă, pe care o vom adopta prin hotărâre de guvern. Probabil vom rămâne doar patru secretari de stat, din 8 câti sunt în prezent. Nu am realizat încă un audit, pentru că am așteptat o preluare oficială și trebuia să existe ordînanță de reorganizare a ministerelor”, a mai spus Anisie.

Ministrul Educației a mai spus că va debirocratiza sistemul de educație astfel încât să reducă numărul de hârtii pe care profesorii trebuie să-l completeze. ”Trebuie să gândim lucrurile și în sensul în care profesorul este înglobat în hârtii. Nu se gândeste la ora pe care trebuie să o desfășoare decât foarte puțin timp. Prin urmare, dacă întrebați orice profesor vă răspunde ca ARACIP reprezintă instituția de care le este cel mai... să nu zic teamă… Vom face o analiză, vom vedea cum anume putem îmbunătăți și ce aduce bun, dacă eu realizez 100 de hârtii pentru că îmi cere ARACIP?”, a spus Anisie.

Video și continuarea  pe Hotnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.