Reteaua Corect

Ministrul Dezvoltarii: Avem un minus de 100 de milioane de euro in buget

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a anuntat vineri ca are un minus de 100 de milioane de euro in buget, in urma unei rectificari bugetare facute inainte sa preia functia, si ca prioritare sunt proiectele de infrastructura care aduc locuri de munca, nu patinoarele. El a precizat ca Guvernul elaboreaza cu reprezentantii Printului Charles o strategie pentru promovarea turismului in Carpati si initierea unor proiecte punctuale.

Eduard Hellvig Eduard Hellvig
Sursa imagine: mdrt.ro.jpg

"Trebuie sa identificam exact care mai sunt resursele financiare la nivelul ministerului. Vreau sa va spun ca, in momentul cand unul dintre ministri a parasit functia guvernamentala, a existat o rectificare bugetara la Ministerul Dezvoltarii de 20%. Practic, am plecat de la un minus de 100 de milioane” de euro, a declarat noul ministru liberal intr-o conferinta de presa organizata in Targu Mures. In acest context, a explicat el, prioritatile sale se vor concentra pe proiecte de infrastructura care aduc locuri de munca, nu pe cele care cheltuie enorm din resursele bugetare, precum patinoarele. Proiectele aflate intr-o faza avansata de dezvoltare vor fi totusi finalizate, a precizat Eduard Hellvig, potrivit Realitatea.Net.

Parteneriatul cu Casa Regala a Angliei vizeaza atat promovarea Carpatilor, cat si proiecte punctuale

Hellvig a precizat la Targu Mures ca Guvernul elaboreaza cu Casa Regala a Angliei o strategie pentru promovarea turismului in Carpati. „Acest parteneriat (cu Casa Regala a Angliei) tine in primul rand de realizarea unei strategii coerente pentru promovarea Carpatilor, pe de o parte, iar pe de alta parte de initierea unor proiecte punctuale, de la festival gastronomic pana la promovarea unor regiuni turistice in zona rurala, de la asigurarea finantarii pe infrastructura de turism - aici vorbesc de reabilitare de drumuri - infrastructura in interiorul regiunilor promovate. Deci este un ansamblu si un complex de masuri care sa asigure o dezvoltare de secol XXI a regiunilor si a lucrurilor pe care vrem sa le promovam.Nu trebuie sa reinventam nimic, trebuie sa folosim ceea ce avem si sa dezvoltam la nivel de secol XXI. Strategia a inceput, a existat deja prima discutie de experti saptamana aceasta, am fost informat ca au inceput sa lucreze pe documente", a declarat ministrul, citat de Adevarul. El a mentionat ca este posibil sa sa se intalneasca personal cu Printul Charles, pentru discutii, in luna iulie, cand acesta va veni intr-o noua vizita in Romania.

 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.