Reteaua Corect

Ministrul Ana Birchall anunţă publicarea raportului MCV

Scris de newsreporter in 15 octombrie 2019 la 14:42, in Social. 101 vizualizari Intra in discutie TaguriAna Birchall, csm, raport MCV, siij shortlinkhttp://crct.ro/nv87

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi, că săptămâna viitoare va fi publicat următorul raport MCV. Ministrul susţine, în cadrul şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, că Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie nu poate funcţiona în modul în care este organizată în prezent, relatează Știripesurse.ro.

Ministrul Justiţiei participă, marţi, la şedinţa plenului CSM, în care se discută, printre altele, validarea concursului pentru conducerea Secţiei de Investigare a Infracţiunior din Justiţie. Birchall a reiterat ideea că nu a primit la Ministerul Justiţiei un punct de vedere al CSM pe tema rapoartelor GRECO anterioare care au recomandat desfiinţarea SIIJ.

”În lipsă, cu colegialitate şi respect vă spun că vom da publicităţii această analiză”, a spus Ana Birchall. Ministrul Justiţiei a precizat că, în analiza care există la minister şi care s-a realizat cu ajutorul celorlalte structuri din sistem, se conturează două concluzii. Una dintre acestea susţine că ”aşa cum este regelementată această secţie nu poate să funcţioneze”, în timp ce a doua face referire la existenţa secţiei, dar ”cu reforme serioase”.

”În ceea ce priveşte MCV, acesta o să iasă la începutul săptămânii viitoare. Din informaţiile mele, pe căi diplomatice îl vom primi la sfârşitul săptămânii şi o să fie făcut public la începutul săptămânii viitoare”, a anunţat Birchall.

”Fiecare instituţie ne asumăm ceea ce facem şi nu facem petru bunul mers al justiţiei”, a spus Birchall. Ministrul Justiţiei şi preşedintele CSM, Lia Savonea, au un schimb de replici pe tema competenţei Secţiei.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.