Reteaua Corect

Ministerul Sănătăţii, răspuns privind vaccinul anti-Covid

Scris de newsreporter in 22 septembrie 2020 la 11:51, in Social. 411 vizualizari Intra in discutie Taguricovid, efecte adverse, ministerul sanatatii, vaccin shortlinkhttp://crct.ro/nwHu

România va primi 4,3% din cele 400.000.000 de doze de vaccin ce au fost rezervate de Comisia Europeană în numele Statelor Membre de la AstraZeneca, companie care a întrerupt recent testările din cauza apariției unor efecte adverse, relatează Știripesurse.ro.

Înrolarea în studiul clinic global al vaccinului companiei britanice, care este dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, a fost suspendată pe 6 septembrie, după ce un participant din Marea Britanie a înregistrat o reacţie adversă gravă, considerată a fi o afecţiune inflamatorie spinală rară, numită mielită transversă.

Au avut loc evaluări pentru siguranţă după ce voluntari înrolaţi în studiu clinic pentru testarea vccinului candidat, numit AZD1222 sau ChAdOx1 nCoV-19, au dezvoltat simptome neurologice inexplicabile, inclusiv schimbarea senzaţiei sau slăbiciune în membre, iar studiul a fost suspendat în timpul evaluării siguranţei.

Studiul clinic a fost reluat în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, dar încă nu în Statele Unite.

Ministerul Sănătăţii răspunde unei solicitări formulate de r3media.ro cu privire la asumarea răspunderii pentru eventuale efecte adverse după achiziţia vaccinului.

"În timp ce vaccinarea reprezintă cea mai fezabilă strategie de a ieși din situația actuală generată de pandemia COVID-19, siguranța cetățenilor este prioritară. Contractele de achiziție în avans, negociate de Comisia Europeana, au scopul de a accelera dezvoltarea, autorizarea și disponibilitatea vaccinurilor, fără a face derogări de la standardele de calitate, siguranța și eficacitate.

Siguranța este o cerință fundamentală pentru orice vaccin ce va ajunge pe piața UE. Înainte de a fi disponibil pentru achiziție și utilizare, orice candidat de vaccin COVID-19 va trebui sa corespundă tuturor criteriilor stabilite de Agenția Europeană a Medicamentelor pentru a primi autorizația de punere pe piața. În cazul semnalării unor efecte adverse severe în studiile clinice, vaccinul nu va fi autorizat", transmite MS.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.