Reteaua Corect

MESAJUL ascuns pe care Julian Assange l-a transmis în timp ce era scos cu forţa din Ambasada Ecuador

În timp ce Julian Assange era scos cu forţa de poliţişti din Ambasada Ecuadorului la Londra, fondatorul Wikileaks ţinea în mână o carte despre corupţia şi abuzul de putere din cadrul sistemului politic american, relatează The Guardian, potrivit Mediafax.

Cartea cu care Assange a fost fotografiat şi pe care mai târziu a citit-o în instanţă, se numeşte „Gore Vidal: Istoria Statului Securităţii Naţionale”. Este o carte „stranie”, care nu este scrisă de Gore Vidal, aşa cum se vehiculează în presă, ci conţine interviuri cu scriitorul american.

 

Vidal a fost un critic vehement al societăţii şi politicilor americane, în special „sumele mari de bani care au fost scurse în forţele armate”, precum şi al istoriei privind politicile externe. În carte, Vidal este descris drept „un trădător adevărat, care ar fi putut să trăiască mai uşor dacă îşi ţinea gura închisă”.

De asemenea, Vidal vorbeşte despre politicile statului american, metodele de fraudare ale alegerilor electorale şi gradul de corupţie din presă, transmite The Guardian

„Eu cred că toţi ar trebui să se uite la lumea din jur şi să ţină minte că practic tot ce s-a spus despre alte ţări nu este adevărat. Putem să uităm complet despre ceea ce ni se spune despre noi înşine şi despre puterile noastre. Avem putere, dar este un tip de putere care îţi spulberă mână cum doar o grenadă poate. Este o putere atât sinucigaşă, cât şi criminală”, spune Vidal.

„Oamenii nu au voce pentru că nu au informaţii”, susţine un alt citat din carte.

Poliţia Metropolitană a declarat prin intermediul unui comunicat de presă că Assange a fost arestat la Ambasada Ecuadorului de la Londra cu un mandat emis de Tribunalul Westminster în 2012, pentru neprezentare în instanţă. Poliţiştii au fost „invitaţi la ambasadă chiar de Ambasadorul Ecuadorului”, informează comunicatul, potrivit RT.

Julian Assange a fondat Wikileaks în 2006, acesta primind atenţie internaţională în 2010 după ce Wikileaks a publicat o serie de „scurgeri de informaţii” cu ajutorul lui Chelsea Manning, un denunţător american din cadrul forţelor armate. „Scurgerile de informaţii” au inclus documente oficiale privind conflictele din Afghanistan şi Irak. În urma acestor acţiuni ilegale, guvernul Statelor Unite a iniţiat o investigaţie asupra Wikileaks şi a cerut asistenţă din parte naţiunilor aliate.

Assange a beneficiat de azil politic în ambasada Ecuadorului la Londra începând cu anul 2012, pentru a evita arestarea şi extrădarea în Suedia, unde a fost acuzat de asalt sexual. Autorităţile suedeze au închis investigaţia între timp, însă autorităţile britanice au informat că îl vor aresta pe Assange după ce va părăsi ambasada, din cauză că a încălcat termenii eliberării sale pe cauţiune.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.