Reteaua Corect

De Ziua Mondiala a Libertatii Presei, jurnalistii cer salvarea libertatii de exprimare

De Ziua Mondiala a Libertatii Presei, Federatia Romana a Jurnalistilor isi exprima ingrijorarea in legatura cu deteriorarea dramatica a libertatii presei, atat in tara, cat si la nivel mondial, si solicita noii puteri politice o serie de masuri menite a stopa controlul actului jurnalistic din partea politicienilor sau a patronilor de presa.

Sursa imagine: unesco-ci.org

Potrivit Federatiei Romane a Jurnalistilor, oamenii din presa independenti devin o ”specie rara”, in primul rand din cauza dorintei clasei politice de a controla actul jurnalistic, iar ”criza economica si morala in care se afla presa din Romania nu poate sa fie eradicata daca jurnalistii nu inteleg sa fie uniti si sa aiba curajul sa respinga orice atac venit din partea politicienilor sau a patronilor de presa care incalca drepturile si regulile stabilite de breasla”.

Astfel, pentru ca libertatea de exprimare sa nu mai fie o forma fara fond ci o normalitate ca in orice stat democratic din lume, Federatia Romana a Jurnalistilor solicita noii puteri politice sa solutioneze o serie de deficiente ale industriei media, in regim de urgenta, probleme identificate inca de anul trecut si de misiunea in Romania a Federatiei Europene a Jurnalistilor.

De la inceputul anului 2012, un jurnalist a fost ucis, in medie, la fiecare cinci zile in intreaga lume, potrivit organizatiei Reporteri fara frontiere, care joi, de Ziua Mondiala a Libertatii Presei, a dat publicitatii o noua lista a inamicilor presei, ce include de aceasta data 41 de "pradatori" ai libertatii de informare.

Incepand din 2000, in cadrul programului Freedom of Expression - FreeEx Romania, Agentia de Monitorizare a Presei - AMP, in colaborare cu Asociatia pentru Protejarea si Promovarea Libertatii de Exprimare (APPLE) si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) au initiat sarbatorirea Zilei Libertatii Presei si in Romania.

Televiziunea Romana va realiza si difuza, pe parcursul zilei de 3 mai – Ziua Mondiala a Libertatii Presei - o serie de emisiuni dedicate libertatii presei si dreptului la libera exprimare.

Programele de stiri si dezbaterile transmise pe TVR 1, TVR 2 si TVR INFO vor fi realizate in parteneriat cu Active Watch-Agentia de Monitorizare a Presei, initiator al celebrarii Zilei Mondiale a Libertatii Presei in Romania.

In scopul de a contribui la protejarea si promovarea dreptului la libera exprimare si a libertatii presei, in luna august a anului 1999, a fost demarat Programul Libertatea de Exprimare FreeEx , de ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei

ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei publica rapoarte anuale referitoare la situatia libertatii presei in Romania.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.