Reteaua Corect

Mascarada continuă în cazul Eugen Șerbănescu

În dosarul inventat de DNA, al așa-zisului prejudiciu care ar fi fost cauzat de predarea cu întârziere a filmelor, mascarada continuă. După ce procurorul ierarhic superior Călin Nistor a infirmat punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Eugen Șerbănescu, fost director la CNC în perioada oct. 2006 – iunie 2013, procurorul de caz Cosmin Ștefăniță Stroie a impus-o a doua oară, deși la dosar nu a apărut nicio probă nouă., scrie Flux24.ro.

Din contră, Stroie a refuzat să ia în considerare hotărârea Tribunalul București de desființare completă a sechestrului pe bunurile lui Șerbănescu, emisă săptămâna trecută  prin sentință definitivă, după ce același Stroie instituise sechestrul la prima inculpare.  

Nu se înțelege de ce procurorul de caz escaladează orbește această speță, în realitate inexistentă.  Șerbănescu este acuzat că, în perioada 2010-2013, nu a recuperat în Justiție – deși legea nu impune așa-ceva – sumele alocate de Consiliul de Administrație pentru producția unor filme (predate ulterior cu întârziere, din motive obiective, față de termenul contractual), după ce banii fuseseră deja cheltuiți de producători chiar pentru producția filmelor în cauză, unele dintre ele fiind ulterior și premiate la festivaluri internaționale. 

Filmul Eu când vreau să fluier, fluier, distins cu Ursul de Argint la Berlin în 2010, este declarat prejudiciu.  Reamintim că, la expirarea perioadei de zece ani de la primul leu încasat, filmul intră în patriomoniul statului, datoria  nerambursată stingându-se prin efectul legii. 
În viziunea procurorilor,  prejudiciul-fantomă cauzat de predarea cu întârziere a copiei standard sau de depășirea altor termene birocratice de raportare a veniturilor (din cauza că erau zero) s-ar fi transformat în „foloase necuvenite” pentru producători, în ciuda realității că banii au fost cheltuiți de aceștia, cu facturi auditate, exclusiv pentru producția filmelor în cauză.  Nu se înțelege de ce – dacă așa ar sta lucrurile – „prejudiciul” nu este recuperat de la așa-zișii „depozitari ai foloaselor necuvenite” în loc să-i fie impus lui Șerbănescu.   

La indicația procurorilor, actuala directoare CNC, Anca Mitran, nu se știe dacă șantajată sau din alt motiv, a impus prin decizie administrativă, în luna Mai a anului curent – adică la 7 ani de la plecarea lui Șerbănescu din instituție – un prejudiciu în actele contabile egal cu cifra inventată de procurori, aprox. 9,5 milioane de euro. Abuzul flagrant, absurditatea și ilegalitatea instrumentării penale au fost denunțate de producători drept o „comedie de prost gust”. Eugen Șerbănescu a declarat pentru Flux24 că, în cei trei ani de când este hăituit în acest dosar, a suferit prejudicii de sănătate, financiare, profesionale, sociale, familiale și că se va îndrepta împotriva celor responsabili.

Flux24.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.