Reteaua Corect

Marian Oprișan scapă de impozitarea luxului în care trăiește

Scris de newsreporter in 26 septembrie 2023 la 09:05, in Social. 258 vizualizari Intra in discutie Taguriimpozitare, lux, marian oprisan, supraimpozitare shortlinkhttp://crct.ro/nBXM

Baronul PSD Vrancea Marian Oprișan scapă de impozitarea luxului în care trăiește. Conacul cumpărat de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea de la mama sa cu 330 de mii de euro nu se încadrează în plafonul de 500 de mii de euro stabilit de guvern. Presa locală notează că averea acestuia se ridică la peste un milion de euro pentru că deține mai multe terenuri și case, dar și mașini de lux, relatează Știripesurse.

Traiul luxos pornește de la 500 de mii de euro pentru fiecare proprietate, chiar dacă averea cumulată se ridică la milioane de euro. În această situație se află și baronul PSD Vrancea Marian Oprișan. Acesta a cumpărat în primăvara acestui an un conac cu 330 de mii de euro de la mama sa, care va scăpa de impozitarea suplimentară de la guvern.

 

„Se poate deci concluziona că rostul tranzacției imobiliare dintre Marian Oprișan și mama sa de la începutul lunii mai 2023 a fost pur și simplu acela de a stabili oficial prin documente că valoarea „Conacului” său întins pe o suprafață de peste un hectar la ieșirea din Bolotești spre Vidra, de la Km 27 de pe DN 2D este de 330.000 euro. Care iată ce conincidență: este mai mică decât valorea de 500.000 euro pe care Guvernul a stabilit-o să impoziteze suplimentar, prin măsurile fiscal bugetare, și să micșoreze gaura de la buget”, scrie Ziarul de Vrancea.

Cum și-a justificat Marian Orișan „fenta”

Ca să fie foarte clar! Când am cumpărat tot de la mama, nu era Guvernul prezidat de domnul președinte Ciolacu în funcție! Unul la mână! Asta s-a întâmplat în aprilie ( n.r. 2023). N-aveam eu de unde să știu, ce taxe și impozite va pune viitorul Guvern! Asta pe de-o parte! Pe de altă parte! Este o altă minciună. Pentru că atunci când tranzacționezi un bun de genul acesta , ca să nu fie actul de vânzare-cumpărare atacabil, totdeauna se face o evaluare. S-a apelat la evaluator independent. S-a făcut evaluarea. Și ca să moară George Simion de ciudă, că tot îmi păzește gardul de vreo doi-trei ani din 2020 încoace casa nu-i 3 milioane( n.r. de euro)! Casa e 330.000 de euro. Punct!”, a spus Oprișan la Realitatea Plus.

Ce spunea Ciolacu în septembrie

Am ținut mult la supraimpozitarea luxului, a viciului și mai ales, a profiturilor excesive. Cred cu tărie că sunt necesare și legitime. Mai ales în această perioadă. Cine are proprietăți scumpe de peste 500.000 euro sau mașini scumpe este normal să plătească mai mult.”

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.