Reteaua Corect

Marian Munteanu, dezvăluiri privind mecanismul acțiunilor poliției politice de dinainte și după '89

Fostul lider al demonstrației studențești din Piața Universității din1990, Marian Munteanu iese la ramă cu o serie de dezvăluiri privind mecanismul acțiunilor poliției politice de dinainte și după '89. Iată mesajul său și documentele postate de acesta pe Facebook.

De multă vreme, o serie de propagandiști (feisbuciști și mediatici), deranjați de rarele mele intervenții publice și aflați în criză de argumente, răspândesc cu sârg ideea că, din tinerețe, aș fi fost "comunist" și/sau "securist" - eventual, sub acoperire.

O cu totul altă părere au avut, însă... securiștii, care, ce să vezi, m-au arestat în repetate rânduri și m-au anchetat în anii comunismului. Pentru aceștia eram un "element cu preocupări ostile", "anti-comunist", angajat în "activități împotriva orânduirii socialiste", element care trebuia, desigur, "neutralizat".

Redau mai jos (pentru început) câteva extrase din concluziile anchetelor efectuate de Departamentul Securității Statului în perioada 1988-1989. Raportul distinșilor colonei, finalizat în 8 dec. 1989 - semnat inclusiv de locțiitorul Șefului Securității, col. V. Ardelean - nu a mai produs consecințele firești (adică aruncarea mea în închisoare) pentru simplul motiv că, după doar câteva zile, regimul comunist s-a prăbușit. Ghinion !
Le-am înțeles frustrarea: nu au reușit să mă anihileze vreme de doi ani și nici să mă "neutralizeze" la timp, ce să-i faci! (Vor mai încerca ei o dată, aceiași securiști, să mă "neutralizeze" în iunie 90 - dar acesta este un alt episod, asupra căruia, de asemenea, voi reveni.)

Netul și media abundă, la noi, de intervenții în linie "dreaptă" și aprecieri "anti-comuniste" ale unor penibili combatanți de bucătărie, specialiști, eventual, în "bătăliile" dă pă feisbuc, și care nu au habar despre ce a însemnat, cu adevărat, lupta anti-comunistă reală și riscul asumat al CONFRUNTĂRII cu poliția politică comunistă.

Nu am făcut niciodată tapaj cu acțiunile mele anti-comuniste, am considerat că o pledoarie de acest fel ar fi receptată ca o lăudăroșenie - mai ales că viața noastră publică a cunoscut o adevărată inflație de pretinși "dizidenți", "revoluționari" și alți "eroi" tip Agamiță Dandanache (cel cu "familia lui de la patuzsopt ").

Să fie foarte clar: nu am luptat și nu mi-am riscat viața și libertatea pentru a primi laude sau elogii. A fost doar modul în care am înțeles să fiu de folos Țării mele și să respect memoria înaintașilor mei. 
Nu am nevoie de recunoașteri publice, dar nici nu pot tolera la nesfârșit ca tot soiul de nulități obraznice să arunce cu acuzații mincinoase.
Poate a venit timpul să încep să vorbesc și despre aceste lucruri. Și, vă asigur, am ce să spun.

PS
Extrasele anexate sunt din dosarul magistrului meu, Petre Țuțea, aflat la CNSAS. 
Mai am destule documente și date concrete, pe care le voi prezenta public, cât de curând, poate chiar sub forma unui volum.
Cei care vor avea răbdare să le parcurgă, vor înțelege mecanismul dezinformării și acțiunilor poliției politice de înainte și de după 1989.

Documentele postate de Marian Munteanu

Documentele postate de Marian Munteanu

2 imagini in galerie

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.