Reteaua Corect

Mamei Luizei Melencu i s-au prelevat noi probe ADN

Monica Melencu, mama Luizei Melencu, s-a prezentat, luni, la Institutul Naţional de Criminalistică din Bucureşti, pentru a-i fi recoltate probe ADN, femeia refuzând până acum să facă acest lucru şi fiind amendată cu 5.000 de lei, scrie Mediafax.

"Specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică prelevează probe biologice sau ADN de la persoane folosind mijloace neinvazive, respectiv periajul mucoasei bucale, toate acestea respectând prevederile Legii 76 din 2008 precum şi ale Hotărârii de Guvern 25 din 2011. Această activitate se realizează în baza unei ordonanţe de recoltare, după completarea unei fişe cu datele personale ale persoanei de la care se prelevează precum şi cu consimţământul acesteia. Specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică folosesc truse de recoltare standardizate, recunoscute internaţional", a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

După prelevarea probelor, acestea, împreună cu fişa completată şi raportul, se sigilează şi se transmite instituţiei solicitante, respectiv DIICOT.

"O astfel de procedura nu durează mai mult de 5 minute", a mai precizat Ghebaur.

Mama Luizei Melencu a acceptat să i se recolteze noi probe ADN, femeia declarând că a fost convinsă de avocat să meargă la Bucureşti şi să se supună recoltării de probe, însă a pus condiţia ca apărătorul său să asiste la procedură. „Am luat o hotărâre după ce domnul avocat a insistat să mă supun noii recoltări de probe biologice şi să mă consult cu familia în acest sens. După îndelungi discuţii cu familia am hotărât să fiu de acord cu condiţiile următoare: să fie de faţă domnul avocat Tonel Pop la recoltare, să fiu dusă cu maşina la Bucureşti pentru recoltare de către organele de anchetă pentru că nu am posibilităţi materiale, mai ales că m-au amendat cu 50 de milioane vechi. În concluzie, nu avem cum să ne luptăm cu sistemul şi trebuie să cedăm în acest moment”, declara sâmbătă Monica Melencu, la Antena 3.

Jandarmii şi agenţii au mers, vineri, la casa familiei Melencu, pentru a pune în executare mandatul de aducere pentru prelevarea probelor biologice. Monica Melencu a spus însă că refuză să plece de acasă şi, ulterior, a leşinat.

Mandatul a fost emis după ce mama Luizei a refuzat să se prezinte, joi, la sediul DIICOT Bucureşti pentru a-i fi prelevate probe biologice, chiar dacă a primit citaţie în acest sens. Monica Melencu a fost amendată atunci cu 5.000 lei.

Mediafax

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.