Reteaua Corect

Magistratura intră în grevă

Tribunalul Bucuresti anunta ca nu va mai judeca decat dosare urgente. Parchetul Capitalei anunta incetarea activitatii pana pe 8 martie 2019 si cere abrogarea OUG 7/2019. Tribunalul Timis cere abrogarea in integralitate a OUG 7/2019. CA Cluj cere abrogarea partiala a Ordonantei. Conducerea ICCJ a semnat o scrisoare de protest fata de OUG 7/2019, scrie Luju.ro.

Razboiul hibrid pornit impotriva Romaniei a radicalizat societatea. Puterile in Stat au declansat un razboi inter-institutional in care argumentele de ordin legal si moral nu mai conteaza. Cu toate ca legea interzice magistratilor sa declanseze greve, in ultimele zile am asistat la un sir de adunari generale ale instantelor si parchetelor in care s-au dispus mai multe forme de protest, toate avand ca tinta abrogarea OUG 7/2019. Desi initial pareau o gluma instigarile judecatorului Vasilica Danilet si ale colegilor sai de la Tribunalul Cluj, precum si ale procuroarei DNA, Carmen Alexandra Lancranjan, zisa Veverita, (o alta oengista de teapa lui Danilet), vestea apropierii Laurei Codruta Kovesi de functia de procuror sef european le-a dat apa la moara magistratilor care nu sunt de acord cu nicio schimbare a Legilor Justitiei.

 

Finalul razboiului declansat – care impinge societatea intr-o criza majora in care cetatenii nu mai inteleg cine are dreptate – este greu de anticipat. Va iesi societatea romaneasca cu bine din acest razboi, in care puterea judecatoareasca a ales sa nu se mai supuna legii?

 

Caci, indiferent de cum ar numi actiunile lor, suspendarea activitatii unor instante si parchete, ori "amanarea unor cauze" sunt de fapt o greva in toata puterea cuvantului, de pe urma careia cetateanul va avea, fara doar si poate, de suferit.

 

Exista insa speranta ca interesul national va prima, intrucat exista multi magistrati care nu sunt de acord cu formele radicale si ilegale de protest si care cred ca echilibrul trebuie sa predomine.

 

Primii care au iesit public sa anunte suspendarea activitatii au fost judecatorii de la Tribunalul Cluj, prin vocea judecatorului Vasilica Danilet. La scurt timp de la anuntul lui Danilet, vineri 22.02.2019, Adunarea generala a judecatorilor Tribunalului Cluj a dispus prin Hotararea nr. 2 suspendarea activitatii, timp de o saptamana, incepand din 25 februarie 2019 pana la 1 martie 2019. Hotararea nr. 2/2019 a Tribunalului Cluj ne-a fost comunicata recent si o publicam in continuare pentru ca lumea sa ia la cunostinta de continutul acesteia. Hotararea este cu atat mai importanta daca tinem cont ca dupa adoptarea sa au urmat, in cascada, instante si parchete mai mari sau mai mici care s-au intrunit in adunari generale pentru a decide in esenta acelasi lucru, respectiv suspendarea activitatii, fie partiala, fie totala.

 

In paralel, aproximativ 50 de judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au semnat o scrisoare de protest impotriva OUG 7/2019, pe care o publicam la finalul articolului.

Trebuie precizat ca cea mai recenta adunare generala a unei instante a avut loc la Tribunalul Bucuresti, care s-a reunit miercuri, 27 februarie 2019. Conform precizarilor presedintei TMB, judecatoarea Laura Radu, in adunarea generala s-a dispus in majoritate "amanarea cauzelor in intervalul 27 februarie - 8 martie, cu exceptia dosarelor care sunt urgente. Programul cu publicul functioneaza in conditii normale".

Citiți continuarea pe Luju.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.